Bundesliga:

Haaland usynlig i Dortmund-skrell

Erling Braut Haaland slet med å sette sitt preg på kampen. Det hele endte i tap for Borussia Dortmund.

SKUFFET: Erling Braut Haaland var tydelig skuffet etter lørdagens tap mot Freiburg. FOTO: Thomas Kienzle/AFP.
SKUFFET: Erling Braut Haaland var tydelig skuffet etter lørdagens tap mot Freiburg. FOTO: Thomas Kienzle/AFP. Vis mer
Publisert

Freiburg - Dortmund 2-1 (1-0)

Erling Braut Haaland og Dortmund reiste til Freiburg sugne på revansje etter Supercup-tapet for Bayern. Det som ventet var et beintøft mannskap som sjokkerte gjestene.

Freiburg tok en tidlig ledelse ved Vincenzo Grifos vanvittige frispark.

Roland Sallai doblet for vertene, før Yannik Keitel satte ballen i eget mål og reduserte for Dortmund.

Et svakt Dortmund slet med å skape de store sjansene, og det hele endte i et sjokkerende tap for de gultrøyede.

Etter å ha dominert i serieåpningen mot Frankfurt, ble Haaland nærmest usynlig i lørdagens kamp.

- Fantastisk frispark

Vertene åpnet med et brak og allerede etter i det 6. minuttet var ledelsen et faktum. Vincenzo Grifo vartet opp med et vidunderlig frispark fra drøyt 25-meters hold som gikk hele veien og

- Det er krysset og inn! Fantastisk frispark, utbrøt Viasport-kommentator Roar Stokke på sendingen.

Fem minutter seinere var det Dortmunds supertalent Jude Bellingham som skulle vise vise seg frem. 18-åringen fintet seg lekkert gjennom feltet, men avslutningen sto ikke i stil og ble enkel å redde for Mark Flekken.

Haalands første sjanse kom rett før kvarteret spilt. Umarkert fikk han skyte fra 12 meter, men forsøket ble for svakt til å overliste keeper.

Dortmund var heldige som gikk til pause kun ét mål bak. Freiburg-spiss Woo-Yeong Jeong bommet nemlig på en eventyrlig sjanse fra Dortmunds fem-meter.

Raknet fullstendig

Etter hvilen fortsatte Freiburg i samme spor. Åtte minutter inn i andre omgang doblet Roland Sallai ledelsen etter en strålende kontring.

Dortmund reduserte kort tid etter med hjelp av Freiburgs Yannik Keitel. Felix Passlack slo et godt innlegg fra høyresiden, og i duell med Bellingham var Keitel uheldig og satte ballen i eget mål.

Haaland var nære på å utlikne i det 67. minuttet. En løftet ball ble spilt mot nordmannen, og på halvspretten fyrte han av fra 15 meter, men klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Dortmund presset på for en utlikning sent i kampen, men kom til kort. Nærmest var da Haaland fikk muligheten til å stange inn et innlegg, men akkurat ikke rakk ballen med pannebrasken.

Dermed går Dortmund på et overraskende tap allerede i andre serierunde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer