Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Haalands avsløring

- Helt siden jeg var liten, visste jeg at jeg ville oppnå det jeg gjør i dag. Jeg visste at jeg kunne utgjøre en forskjell. Jeg vet også at jeg kan bli enda bedre i framtida.

VIKTIG KVELD: Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund møter Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League i kveld. Tyskerne leder 2-1 etter første kamp. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG KVELD: Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund møter Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League i kveld. Tyskerne leder 2-1 etter første kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund, kl. 21.00

Erling Braut Haaland (19) kan sende Borussia Dortmund til kvartfinalen i Champions League i kveld. Men kampen spilles under svært spesielle omstendigheter.

Verden er blitt syk. Verden er blitt gal. Coronapanikken herjer. Og nok et bevis får vi i kveld.

På mektige Parc des Princes vil det omtrent være folketomt. Når Paris Saint-Germain tar imot Borussia Dortmund, vil du høre stemmene til spillerne på arenaen med 48 000 seter.

YOGAFEIRING: Erling Braut Haaland scoret begge målene da Borussia Dortmund vant 2-1 over Paris Saint-Germain i første kamp. Foto: NTB scanpix
YOGAFEIRING: Erling Braut Haaland scoret begge målene da Borussia Dortmund vant 2-1 over Paris Saint-Germain i første kamp. Foto: NTB scanpix Vis mer

Helsemyndighetene har bestemt at det må være sånn. Verden befinner seg i en krise ingen vet utfallet av.

Men for Haaland handler det som vanlig om konsentrasjon og fokus. Det har yogatimene lært ham.

Da lagene møttes for tre uker siden, scoret han begge målene da Dortmund vant 2-1. I kveld gjelder det å holde unna. Og et folketomt Parc des Princes er fordel gjestene fra Tyskland.

- OK, jeg scoret to mål. Men jeg gjorde også mange feil i den første kampen. Jeg kunne gjort det enda bedre, sier Haaland i et ferskt intervju med magasinet France Football.

Han pryder forsida av det siste nummeret.

- Ingenting skremmer meg, erklærer spissen.

Intervjuet publiseres i anledning åttedelsfinalen. Den franske serielederen Paris Saint-Germain har både Neymar (28) og Kylian Mbappé (21) på laget. Men akkurat nå er ingen hetere enn Haaland. En norsk villmann som scorer på bestilling, veiver med armene - og fyrer opp massene.

Overfor France Football innrømmer 19-åringen: Han skjønte at han en dag ville komme der han er i dag.

- Helt siden jeg var liten, visste jeg at jeg ville oppnå det jeg gjør i dag. Jeg visste at jeg kunne utgjøre en forskjell. Jeg vet også at jeg kan bli enda bedre i framtida.

Det blir aldri feil å gjenta statistikken. Siden starten av 2019/2020-sesongen har nordmannen scoret 40 mål på 32 kamper. Scoringene fordeler seg slik:

* Bundesliga i Østerrike: 16.

* Bundesliga i Tyskland: 9.

* Champions League: 10.

* Cupen i Østerrike: 4.

* Cupen i Tyskland: 1.

TAR AV: Denne musikkvideoen av 442oons er sett av over 720 000. Vis mer

Statistikken er så vill at det nesten ikke er til å tro. Men som sagt: Verden er blitt gal.

- Jeg jobber så hardt jeg bare kan. Jeg presser kroppen til det ytterste, erklærer unggutten.

Og målet?

- Jeg vil bli toppscorer i Bundesliga.

Søvn, kosthold og trening: Alt dette mener Erling går hånd i hånd. Og yoga. Etter den første scoringen mot Paris Saint-Germain sist gang, feiret han med en yogaøvelse.

- Det er en posisjon du inntar når du mediterer, sier den tyske yogalæreren og skuespilleren Sarah Stork.

STJERNE: Kylian Mbappé har vært stor stjerne i Frankrike lenge. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Kylian Mbappé har vært stor stjerne i Frankrike lenge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun fortsetter:

- Haaland er under ekstremt press. Han er en ekstremt offentlig person. Hvert skritt blir observert. Hver bevegelse blir kommentert. Yoga er en måte å ikke miste seg selv på i en overflatisk business. Du bygger et beskyttende skjold rundt deg selv.

De siste åra har kampen om fotballtronen stått mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Nå spår enkelte at Haaland og Mbappé vil overta duellen de neste åra. Begge er unge. Begge er målfarlige. Begge har det lille ekstra.

PÅ PLASS I PARIS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB scanpix
PÅ PLASS I PARIS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En fantastisk spiller, sier Haaland om Mbappé.

- Se på hva han har gjort og fått til. Det er galskap.

Så mye mer hørte vi ikke i går. De tradisjonelle pressekonferansene med managerne Thomas Tuchel og Lucien Favre ble avlyst.

I kveld kommer Haaland til å skyte vilt mot mål igjen. Men selv ikke han klarer å skyte vekk coronaviruset på 90 minutter.

Dessverre.

Hele Norges coronakart