Erling Braut Haaland

Haalands «mystiske» agent: - Spilt nøkkelrolle

Etter at superagent Mino Raiola gikk bort, blir klientenes interesser tatt hånd om av advokat Rafaela Pimenta.

PRESENTASJON: Rafaela Pimenta, Erling Braut Haaland og Alfie Haaland. Foto: Manchester City
PRESENTASJON: Rafaela Pimenta, Erling Braut Haaland og Alfie Haaland. Foto: Manchester City Vis mer
Publisert

Ifølge The Ahtletic jobbet hun med Mino Raiola i over 20 år. Men til tross for det lange samarbeidet med superagenten finnes det veldig lite informasjon om Pimenta.

Det er nesten ingen treff på henne på Google. Hun finnes ikke på sosiale medier - hun holder en svært lav profil. Det finnes bare et offentlig tilgjengelig bilde hvor Pimenta og Raiola er avbildet sammen,

Så hvem er Erling Braut Haalands nye superagent?

- Med tanke på all oppmerksomheten Raiola fikk, kan det være en overraskelse for mange at Pimenta var hans samarbeidspartner. Hun spilte en nøkkelrolle i flere av avtalene med klientene. Hun tok strategiske beslutninger og var nær spillerne og deres familier, skriver The Athletic.

TILBAKEBLIKK: Mino Raiola og Zlatan Ibrahimovic. Foto: PA Photos
TILBAKEBLIKK: Mino Raiola og Zlatan Ibrahimovic. Foto: PA Photos Vis mer

- Respektert

I Raiolas firma finner vi også hans to sønner, Mario og Gabriele, men av italiensk presse er det Pimenta som omtales som «Raiolas arving».

Likevel ble hun ble ikke nevnt da Giovanni Chianelli og Angelo Pisani skrev en biografi om Raiola.

- Flere kilder har uttalt at hele firmaet og klientene stoler helt på at Primenta vil videreføre Raiolas arbeid. En av The Athletics kilder har uttalt at Pimenta utfylte Raiola på en perfekt måte. Han respekterte henne på alle måter, skriver magasinet.

De legger til at det er først etter Raiolas død at hun har blitt kastet inn i offentlighetens rampelys.

Fullførte Haalands overgang

Tidligere denne uka ble Erling Braut Haaland (21) endelig presentert som Manchester Citys nye storsignering. Haaland signerte under på en femårskontrakt med de lyseblå.

- Da Raiolas helse ble dårligere ble Pimenta fløyet inn til viktige møter for å få avtaler i boks. Hun har hatt det travelt etter Raiolas død. Det var Pimenta som forhandlet detaljene rundt Haalands overgang fra Borussia Dortmund til Manchester City, skriver The Athletic.

Pimenta har vært med å fylle agentfirmaets klientliste med navn som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Mario Balotelli, Matthijs de Ligt, Gianluigi Donnarumma og nevnte Haaland.

Hun samarbeider også med unge stjerner som Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui og Moise Kean. Dermed kan det virke som Pimenta og Raiola har lagt et veldig godt grunnlag for framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer