Erling Braut Haaland

Haalands «ukjente » idol. - En ære

Spanjolene omtaler han som «den norske tømmermann». For Erling Braut Haaland er det store idolet Michu (34).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes nok ikke en storklubb i verden som ikke ligger langflate etter Erling Braut Haaland i disse dager. Selv om det snakkes mye om de store klubbene i Premier League, kan vi faktisk gå halvannet år tilbake i tid for å finne Haalands første tilstedeværelse på den iberiske halvøy.

11. oktober 2019 var det virkelige startskuddet for Haalands «debut» i den spanske pressen. Avisen AS ryddet sin forside, og publiserte et bilde av Haaland med overskriften «HALAND - GOLES DE FUTURO» (Haland - fremtidens mål).

Siden har de fire store sportsavisene i Spania (Marca, AS, Mundo Deportivo og Sport) hatt Borussia Dortmund-spissen på forsidene sine 41 ganger i større eller mindre grad.

- De gamle kongene abdiserer

Da er man heller ikke innom alle de ulike gangene han har vært tema i spanske radiokanaler og på spansk TV. Selv om det aller meste handler om interessen fra spanske klubber, så er kanskje sitatet fra den mektige programlederen Josep Pedrerol indikasjon nok:

«Vi har nytt lenge av Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Men nå er det Kylian Mbappé og Erling Braut Haaland som spiller hovedrollene.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer