Haavi med drømmemål da Norge herjet i kvalikstarten

Knuste Kasakhstan.

Ada Hegerberg og Emilie Haavi ble tomålsscorere da Norges fotballjenter fikk en perfekt start på EM-kvalifiseringen med 4-0 borte mot Kasakhstan.

Norge tok ledelsen ved Lyon-spiller Hegerberg etter 19 minutters spill. Åtte minutter senere doblet 20-åringen ledelsen med en flott scoring i lengste hjørne.

Norge hadde god kontroll på vertene, og seks minutter etter hvilen økte Lillestrøms Emilie Haavi ledelsen. 23-åringen driblet bort flere spillere før hun satte ballen opp i nettaket fra distanse. Ti minutter etter økte samme Haavi til 4-0 fra kort hold.

4-0 ble også sluttresultatet i den kasakhstanske hovedstaden Astana.

- Jeg synes vi startet kampen bra. Vi kontrollerte spillet. Nå har vi fått en god start på EM-kvalifiseringen, sier Ada Hegerberg til NTB.

-  Jeg er veldig imponert av spillernes prestasjon mot Kasakhstan. Dette var en sterk kamp. Det kasakhstanske laget har skapt trøbbel for motstandere tidligere, sier Finjord til NTB.

- En potetåker Tross den overbevisende seieren understreker Hegerberg at spillerne ønsker å heve seg ytterligere.

-  Vi vet at vi kan bli bedre. Det går for eksempel på nøyaktighet i pasningsspillet, og vi kan også bli dyktigere individuelt. Men trenerteamet har tro på oss, og vi er fornøyd med hvordan denne samlingen har gått. Kampen mot Kasakhstan var en positiv opplevelse, fastslår tomålsscoreren

Oppgjøret bar for øvrig preg av at det ble spilt på en naturgressbane av dårlig kvalitet.

- Jeg tror nok UEFA fikk litt sjokk da de så hvilken forfatning banen faktisk var i. Men vi gjennomførte på en profesjonell måte, poengterer Hegerberg.

Landslagssjefen trekker også fram gressmatten som mildt sagt utfordrende.

- Banen var som en potetåker etter at man har tatt opp potetene, spøker han.

- Til tross for underlaget turte spillerne å bruke ferdighetene sine. De var «på» hele kampen. Jeg har store forventninger til denne spillergruppen. Nå skal vi bruke tiden framover på videre utvikling, tilføyer Finjord.

Leder gruppa Seieren gjør at gruppefavoritt Norge har fått en oppskriftsmessig start i EM-kvalikens gruppe 8. Norge er i gruppe med Østerrike, Wales og Israel, i tillegg til Kasakhstan.

Roger Finjords utvalgte leder nå gruppen med sine tre poeng, à poeng med Østerrike. Med seieren står Roger Finjord bokført med to seirer på like mange kamper som landslagstrener.

- Vi har fått mange gode svar i de siste to kampene. Responsen fra spillergruppen har vært god. Alle har vist hvorfor de ble tatt ut i troppen, sier Finjord.

EM i Nederland spilles sommeren 2017.

(NTB)