<strong>PERLESCORING:</strong> Her brenner bærumsjenta til fra midtbanen. Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
PERLESCORING: Her brenner bærumsjenta til fra midtbanen. Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix Vis mer

Emilie Haavi scoret fra midtbanen

Haavi om perlescoringa:
- Kult å vise at vi kan gjøre spektakulære ting, vi og

Emilie Haavi har ikke angret på at hun dro hjem til Norge etter et lite opphold i Boston Breakers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): LSK Kvinner imponerte i Champions League med 3-1-seier over Brøndby. Seieren tok dem til åttedelsfinalen i turneringa.

Brøndby hadde nettopp scoret, og jaktet LSK-jentenes 2-1-ledelse. Da tok Emilie Haavi (25) ansvar: Hun dempet ballen på midtsirkelen, kikket opp, og klinte til. Ballen satt i mål til ei lekker scoring. Se scoringene hos Romerikes Blad her.

- Jeg hadde snakket litt med keepertreneren vår, Bente Nordby (tidligere landslagskeeper, journ. anm.), i garderoben før kampen. Hun tipset om at keeperen ofte sto langt ute, og hun ville at jeg skulle holde et øye med det og skyte tidlig, sier Haavi til Dagbladet.

- Da hadde jeg nok det litt i bakhodet, ellers hadde jeg ikke tenkt at det var en mulighet å skyte fra midtbanen. Da måtte jeg bare prøve.

PS! Vinner LSK mot Kolbotn på søndag, vinner de serien.

Beckham-sammenligning

LSK Kvinner sikret altså videre spill i Champions League onsdag. Mandag trekkes åttedelsfinalene. Da gjelder det å unngå storlag som Lyon og Wolfsburg. Haavi sier at LSK har en drøm om å nå en kvartfinale.

Haavi forteller at hun har fått flere tilbakemeldinger på scoringa.

- Jeg har fått noen positive kommentarer. Det har blitt en liten snakkis, og det er veldig gøy. Det er jo kult for kvinnefotballen også, at man kan vise at vi kan gjøre spektakulære ting, vi og, sier hun.

Det er jo ikke helt i natta å dra en parallell til David Beckhams legendariske scoring fra midtsirkelen mot Wimbledon i 1996 (se den her).

- Hehe, jeg kan ta den. Det er ikke hver dag man scorer sånne mål. Det er veldig stas at det blir lagt merke til, sier 25-åringen.

Angrer ikke på at hun dro hjem

Det var sesongens første nettkjenning for Emilie Haavi, som kom tilbake til Norge etter et kort opphold i Boston Breakers.

- Det har føltes veldig bra å være tilbake. De var ferdige i USA for noen uker siden, og jeg kjenner at når jeg var så mye skadet (i vår), så var det godt å få en hel høstsesong med så mange kamper. Jeg har ikke angret på at jeg dro tilbake. Og når man får sånne kamper som på onsdag, er det i alle fall verdt det, sier Haavi.

25-åringen forteller at det var totalpakken som gjorde at hun ønsket seg hjem igjen. Blant annet får hun flere kamper etter skaden, LSK spiller i Champions League og kjemper om seriegull - også var det selvfølgelig tøft å være skadet så langt hjemmefra og i et ukjent miljø.

Men om tilbudet skulle dukke opp igjen, er hun ikke skremt fra å dra utenlands på nye proffeventyr.

- Det er fortsatt et alternativ. Men jeg har det også bra hjemme, så det er ikke sånn at jeg må ut. Hvis en spennende mulighet skulle by seg, vil det være aktuelt, sier Haavi.

Slik spilles Toppserie-runden:

Lørdag: Klepp - Medkila, Vålerenga - Trondheims Ørn (15.00), Arna Bjørnar - Røa (16.00).

Søndag: Sandviken - Grand Bodø (12.00), Kolbotn - LSK Kvinner (13.00), Stabæk - Avaldsnes (16.30 på NRK).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer