Hackere avslørte amerikanske utøveres legejournaler - fulle av forbudte stoffer

Nå står utøverne fram.

AVVISER DOPING: Søstrene Serena (t.v.) og Venus Williams avviser at det er snakk om ulovlig bruk av medisiner. Her etter å ha blitt sendt ut i første runde av kvinnenes dobbel-turnering i Rio i sommer, der de tapte mot tsjekkiske Lucie Safarova og Barbora Strycova. Foto: REUTERS/Toby Melville
AVVISER DOPING: Søstrene Serena (t.v.) og Venus Williams avviser at det er snakk om ulovlig bruk av medisiner. Her etter å ha blitt sendt ut i første runde av kvinnenes dobbel-turnering i Rio i sommer, der de tapte mot tsjekkiske Lucie Safarova og Barbora Strycova. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Russland har vært under lupen i lengre tid etter dopingavsløringer i idretten. Bedre ble det ikke da McLaren-rapporten kom på bordet, og avdekket systematisk statsstøttet doping i landet.

Ifjor høst ble russisk friidrett utestengt fra alle konkurranser, og etter McLaren-rapporten i sommer fryktet russiske idrettsutøvere at de ville bli utestengt fra OL.

IOC valgte å la russerne delta i Rio-lekene, men pipa fikk en annen lyd da den internasjonale paralympiske komité valgte å utestenge hele den russiske utøvertroppen i det pågående Paralympics.

Avviser doping

Mon tro dette er bakgrunnen for at russiske hackere har hacket det internasjonale antidopingbyrået (WADA), og lekket fortrolig informasjon om flere amerikanske toppidrettsutøvere.

Gruppa som kaller seg «Fancy Bear», har publisert legejournalene til blant annet tennissøstrene Serena og Venus Williams, samt gymnasten Simone Biles.

Journalene viser at utøverne tilsynelatende har fått lov å ta medisin som normalt er på WADAs dopingliste, men utøverne har avvist at det skal være snakk om doping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer