Hackl akte inn i historien

IIZUNA KOGEN (NTB-DPA): Georg Hackl skled rett inn i historiebøkene i dag, da han ble olympisk akemester i single for tredje gang på rad. Det har ingen aker klart før ham. Tyskeren hadde bestetid i alle fire omganger og vant med over et halvt sekund. I akesammenheng er det utklassing, faktisk mer overlegent enn Mika Myllyläs seier på tremila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hackl vant OL både i Albertville i 1992 og i Lillehammer to år senere. Den 31-årige yrkessoldaten kronet karrieren med mandagens overlegne triumf. For en måned siden ble han bare nummer fem i EM. Da satte han banerekord i første omgang, men tabbet seg ut i den andre omgangen. I OL kjørte han fire nærmest feilfrie omganger.

Armin Zöggeler fra Italia tok sølv, men var slått med 0,503 sekund. Jens Müller fra Tyskland tok bronse, ti år etter at han vant OL-gull i Calgary.

Europamester Markus Prock, som tapte en hundredelsstrid mot Hackl om gullet i Hunderfossen for fire år siden, endte på fjerdeplass etter å ha skuffet i de to siste omgangene.

Best når det gjelder

Hackl har drevet med aking siden han var ti år gammel, og har hatt en egen evne til å heve seg i de viktigste konkurransene. Han har tre OL-gull, tre VM-gull (det siste i fjor, 100 dager etter at han pådro seg en alvorlig båndskade), to EM-gull og to sammenlagtseire i verdenscupen. Både i EM og verdenscupen kom forrige seier i 1990.

Hackl er den sjette utøver som vinner sin øvelse i tre vinter-OL på rad. De andre er kunstløperne Gillis Grafström (Sverige), Sonja Henie (Norge) og Jirina Rodnina (Sovjetunionen), kombinertløperen Ulrich Wehling (DDR) og skøyteløperen Bonnie Blair (USA).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer