Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde aldri blitt tema om VIF hadde vunnet på Lerkendal

Edvartsen mener kritikken virker paranoid og desperat.

AVVISER ROLLEBLANDING: VPN og Klanen mener Svein Erik Edvartsens jobb som daglig leder i Storhamar Dragons ikke lar seg forene med at han dømmer VIF i Tippeligaen. Edvartsen sier kritikken er urimelig. Her får Oslo-lagets Maly Diamanka sitt andre gule kort av Edvartsen under kampen mot Rosenborg sist søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
AVVISER ROLLEBLANDING: VPN og Klanen mener Svein Erik Edvartsens jobb som daglig leder i Storhamar Dragons ikke lar seg forene med at han dømmer VIF i Tippeligaen. Edvartsen sier kritikken er urimelig. Her får Oslo-lagets Maly Diamanka sitt andre gule kort av Edvartsen under kampen mot Rosenborg sist søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tippeliga-dommer Svein Erik Edvartsen reagerer med forbauselse på kritikken fra Vålerenga-nettstedet VPN og supportergruppa Klanen, som mener Edvartsens stilling som daglig leder i ishockeyklubben Storhamar Dragons bidrar til å reise tvil om habiliteten hans når han dømmer VIF i Tippeligaen.

- Vålerenga er Vålerenga, enten det er håndball, fotball eller ishockey. Jeg tror nok Edvartsen ønsker å skille mellom ishockey og fotball, men på et emosjonelt plan er det mulig å tvile på at han greier det, sa vpn.nos Anders Grydeland til Dagbladet tidligere i dag, og mente dommeren ikke bør få ansvar for VIF-kamper i tida framover.

Edvartsen synes uttalelsene virker desperate.

- Dette faller selvsagt på sin egen urimelighet. Jeg er ansatt i aksjeselskapet Storhamar Dragons AS og jobber med kommersiell virksomhet. Jeg har ingen innflytelse på sport. Det er det elitestyret og den sportslige ledelsen som har, sier Tippeliga-dommeren til Dagbladet.

- For det første har Rosenborg også lag i eliteserien i ishockey, og for det andre hadde dette selvsagt aldri blitt tema hvis Vålerenga hadde vunnet på Lerkendal. Det kan virke som at man desperat leter etter andre argumenter for å ta meg, siden de avgjørelser som ble tatt på Lerkendal var korrekte. For meg fremstår dette som paranoide handlinger, sier Edvartsen.

Ikke vært tema tidligere
Situasjonen der Rade Prica satte inn 2-0 for Rosenborg i den nevnte kampen på Lerkendal, i en tøff duell med VIF-keeper Lars Hirschfeld, var av det omdiskuterte slaget. Dagen i forveien møttes Storhamar og Vålerenga i Get-ligaen - en kamp gjestene fra Oslo vant 5-2.

VPN og Klanen antyder i sine utspill at Edvartsen potensielt kan være påvirket av nettopp slike hendelsesforløp.

Dommersjef Rune Pedersen koblet inn den juridiske avdelingen i NFF, da han ble kontaktet av VPN om saken. De har kommet med en redegjørelse der de avviser at Edvartsens jobb som daglig leder i Storhamar Dragons er egnet til å skape tvil om habiliteten som Tippeliga-dommer.

- Jeg er selvsagt ikke overrasket over NFF's juridiske seksjon sin konklusjon. Dette teamet snakket Rune og jeg om allerede på La Manga i januar, så dette tar jeg med knusende ro, sier Svein Erik Edvartsen.

- Jeg startet som daglig leder i aksjeselskapet Storhamar Dragons AS 2. januar i år, og har dømt Vålerenga både mot Sogndal og mot Brann på Ullevål tidligere denne sesongen. Ingen diskusjoner rundt dette teamet har vært tatt opp av Klanen før nå. Dette bekrefter vel bare mitt syn, som tilsier at dette i utgangspunktet ikke er noe tema overhodet, sier han.

Flott ramme rundt Vålerenga
Edvartsen sier han føler det var viktig å ta til motmæle mot utspillene fra Vålerenga-supporterne, og sier han aldri har angret på at han så ofte han kan svarer på kritikken som kommer.

Samtidig avviser han at han har noe negativt forhold til Vålerengas supportere, eller Oslo-klubben som sådan.

- Det er alltid en flott ramme rundt kampene til Vålerenga, og det skal Klanen ha en stor del av æren for. Jeg dømmer de kampene jeg blir oppsatt på uansett lag, og gleder meg hver gang til ny kamp. Jeg synes det er utrolig gøy å dømme fotball, sier Edvartsen.

Han skal forøvrig være fjerdedommer på Nadderud i helga, før han dømmer NM-semifinalen mellom Hødd og Brann torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media