Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde aldri panikk

OBERHOF (Dagbladet): Skiskytteren Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) vant i går sin første verdenscupseier denne sesongen. Men selv om den første seieren lot vente på seg, bedyrer den triple verdensmesteren at hun ikke har latt seg stresse av at OL har nærmet seg med stormskritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og som du ser av bildet, tok ikke Liv Grete av etter karrierens sjette verdenscupseier:

OL-favoritten markerte sprintseieren med å unne seg en lettyoghurt samtidig som hun studerte den gledelige resultatlista - før det var premieutdeling i sentrum av den sjarmerende lille byen i det gamle Øst-Tyskland klokka 18.30.

Svenske Magdalena Forsbergs form i sesonginnledningen er egnet til å skremme vannet av de fleste. Men ikke 27-åringen som sist helg ble kåret til «Årets forbilde» blant de norske idrettskjendisene.

- Jeg hadde aldri panikk. Av erfaring vet jeg at formen kommer utover i sesongen. Det spennende er om den kommer på rett tidspunkt. Og det passer bra at den er på vei nå, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Sesongens store mål er naturligvis OL i Salt Lake City. Men på veien dit hadde hun også et viktig delmål: minst én seier i verdenscupen.

- Det betyr mye å reise til OL og vite at du har vunnet et løp i år. Det er bekreftelsen du trenger for å overbevise deg sjøl om at kan vinne, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Og for en thriller det ble:

Ett fattig sekund skilte Liv Grete og russiske Olga Pyleva på andreplass. Ned til Magdalena Forsberg på tredjeplass var det bare sju sekunder.

Mer å hente

- På de to siste sekunderingene lå jeg likt med Pyleva. Det sekundet som skilte oss tok jeg på de siste 500 meterne, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- Hadde du hatt et ekstra gir om nødvendig?

- Jeg gikk et bra langrenn, men fortsatt er jeg ikke på mer enn rundt 80 prosent av kapasiteten min i sporet. Toppformen skal ikke komme før i OL.

I går var det først og fremst skytingen som klaffet 100 prosent. Og når Liv Grete skyter fullt hus, er hun nærmest garantert en plass på pallen.

- Jeg har jobba himla mye med skytingen i år. Jeg har terpet og terpet på skytestillingen, og nå har jeg iallfall selvtillit nok til ikke å la meg stresse av en dårlig skyteserie.

Siden tidlig i vår har hun benyttet seg mye av psykologekspertise fra Olympiatoppen.

Går alt før OL

Liv Grete har lenge vurdert å stå over et par renn før OL, men føler nå at det mest riktige er å gå alle rennene i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva før avreise til Salt Lake City.

- Det tekniske er på plass. Nå trenger jeg konkurransetrening framover. Og jeg trives godt på de tre worldcupstedene. Nesten like mye som i Holmenkollen, sier hun.

Og der vant hun to VM-gull for snart to år siden.

NB! Gårsdagens triumf kom i samme løype som hun vant sine to første verdenscupseirer - tilbake i 1998/99-sesongen.

TAR IKKE AV: Til høyre ligger resultatlista der Liv Grete Skjelbreid Poirée står aller øverst. Til venstre står lettyoghurten hun «feiret» med. Av erfaring vet jeg at formen kommer utover i sesongen, sier hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!