Åpenhjertig:

- Hadde aldri tilgitt meg selv

En åpenhjertig Therese Johaug (34) forteller om tankene hun hadde før hun visste at hun var gravid.

LETTER PÅ SLØRET: Therese Johaug deler åpenhjertig om graviditeten i et stort intervju med Expressen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetClick to add image caption
LETTER PÅ SLØRET: Therese Johaug deler åpenhjertig om graviditeten i et stort intervju med Expressen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetClick to add image caption Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var kanskje det som stresset meg mest mot slutten av karrieren. At jeg blir 35 år til sommeren og vil bli mamma. Man vet ikke om man kan bli det, om det går, og om det tar to måneder eller fem år.

Til den svenske avisa Expressen deler Therese Johaug åpenhjertig grunnen til at hun la opp som skiløper. Avisa har møtt langrennsdronninga på Fuerteventura der hun har ledet en treningsreise.

PÅ JOBB: Therese Johaug jobber som langrenneskspert for NRK. Her fra VM i Planica sammen med NRKs Ida Nysæter Rasch. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ JOBB: Therese Johaug jobber som langrenneskspert for NRK. Her fra VM i Planica sammen med NRKs Ida Nysæter Rasch. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Livet måtte gå videre

I januar røpet Johaug at hun og forloveden Nils Jakob Hoff (37) skulle bli foreldre.

- Jeg synes det er veldig stas, og så må jeg si at jeg synes det er litt skummelt. At du ikke helt vet hva du går til. Men at jeg gleder meg veldig. Jeg føler det har skjedd veldig mye i 2022, sa Johaug til NRK.

I intervjuet med Expressen, som Nettavisen omtalte først, forteller Johaug at hun i mange år har levd med en frykt for at hun ikke kunne bli gravid.

- Et VM-gull i Planica betyr ikke noe i det store og hele når du allerede har 14 gull fra før. Det er kanskje grunnen til at jeg la opp. Jeg sluttet ikke fordi jeg var lei av å trene eller konkurrere. Jeg sluttet fordi jeg visste at livet må gå videre og en dag må det her ta slutt.

- Jeg hadde aldri tilgitt meg selv om jeg hadde satset videre og det hadde kommet på bekostning av det å bli mamma, sier hun til Expressen.

Under ski-VM i Planica holdt det på å gå galt for Johaug:

SHORTS: Astrid Øyre Slind overrasket alle med bronsemedalje på skiatlon, Frida Karlsson avslører syrlig beskjed etter målgang og Therese Johaug fikk trøbbel i løypa før VM-rennet. Video: Løkås/Haarstad/With. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Røper reaksjonen

Johaug annonserte 4. mars i fjor at hun la skiene på hylla. Allerede da var hun klar på at en av grunnene var at hun ønsket å stifte familie. Til Expressen forteller hun om reaksjonene hennes da hun skjønte at hun var gravid.

- Jeg var så glad at jeg gråt da. Det er jo så stort. Først vet man ikke om man kan bli gravid og deretter er det veldig mye usikkerhet den første tiden. Du vet ikke helt sikkert om det går bra eller ikke bra, sier hun og legger til at det er litt over to måneder igjen til termin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer