Sterke anklager:

- Hadde åtte elskerinner

I den pågående voldssaken mot Ryan Giggs blir det rettet sterke anklager.

I RETTEN: Ryan Giggs ankom retten i Manchester i går. Han står ovenfor en svært alvorlig tiltale som har en strafferamme på fem års fengsel. Foto: NTB
I RETTEN: Ryan Giggs ankom retten i Manchester i går. Han står ovenfor en svært alvorlig tiltale som har en strafferamme på fem års fengsel. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ryan Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot sin ekskjæreste Kate Greville. Tirsdag forklarte hun seg i retten i Manchester.

Aktoratet tegnet et lite flatterende bilde av den tidligere fotballstjernen da rettssaken startet mandag, og påstandene mot Giggs var like harde da Grevilles forklaring til politiet ble spilt av for retten tirsdag.

Der forteller den nå 38 år gamle kvinnen at de to møttes gjennom jobb i 2013, og at de innledet et forhold mens Greville fortsatt var gift, skriver britiske medier, blant dem Sky Sports og Manchester Evening News.

Hun beskriver Giggs som sin beste venn og store kjærlighet, men sier samtidig at hun var naiv, og at det var tydelige «røde flagg» ved den mangeårige Manchester United-stjernens oppførsel.

- Avsluttet forholdet

Greville hevder at hun brøt forholdet til Giggs i 2016 og flyttet til Abu Dhabi, men at han ikke lot henne være i fred. Senere gjenopptok de forholdet, og det var etter dette at den angivelige voldsbruken skjedde.

Den fornærmede har blant annet forklart seg om at Giggs «klikket» ved en anledning i 2017 og kastet henne naken ut av et hotellrom etter at hun anklaget ham for utroskap. Greville anklager også Giggs for å ha skallet til henne og sparket henne i ryggen.

Giggs skal ha fortalt Greville at hun var paranoid, men hun hevder selv å ha funnet ut at han var i et forhold med en annen kvinne samtidig som han kalte henne «sitt livs kjærlighet».

Flere kvinner

Hun fortsatte sitt vitneprov bak et forheng ute av syne for journalistene til stede i rettssalen.

Hun kunne fortelle at hun følte seg fysisk og mentalt uvel under forholdet med Giggs, og at hun også oppsøkte terapi. Hun fortalte spesielt om en episode hvor Giggs kom hjem overstadig beruset.

- Jeg har aldri sett noen så full, sa hun.

Hun fortalte at hun hadde sjekket hans iPad hvor hun blant annet fant bevis for at åtte kvinner har hatt et forhold til Giggs. Det var også en melding der hvor han hadde kalte Greville «lett på tråden», opplyste hun.

Den engelske avisa The Evening Standard trekker også fram dette poenget i sitt rettsreferat.

Hun sa at Giggs hele tiden nektet for at han var utro mot henne, men hun «trengte å vite sannheten», så hun sjekket Ipden hans.

I retten uttalte kvinnen:

- Virkeligheten av det jeg fant på den iPaden var mye verre enn jeg kunne forestille meg. Åtte kvinner hadde han affærer med mens han var sammen med meg. Åtte fullverdige forhold og relasjoner.

FOTBALL: Cristiano Ronaldo er ikke med til Norge når Manchester United møter Atletico Madrid i Oslo lørdag 30. juli Vis mer

Risikerer fengselsstraff

Giggs ble pågrepet i november i 2020, angivelig etter å ha skallet til Greville. Han skal også ha brukt vold mot søsteren hennes samme kveld.

Rettssaken er ventet å vare i om lag to uker. Siktelsene mot den tidligere Manchester United-stjernen har en strafferamme på fem års fengsel.

Saken var for første gang oppe i rettsapparatet i april i fjor, og da erklærte Giggs seg uskyldig på alle punkter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer