KNUST BIL: Edier Frejds bil ble hardt skadd da han og kona ble påkjørt bakfra av en fyllekjører. Paret ble ikke alvorlig skadd, men det kunne gått mye verre. 
Foto: Ronny Hjertås
KNUST BIL: Edier Frejds bil ble hardt skadd da han og kona ble påkjørt bakfra av en fyllekjører. Paret ble ikke alvorlig skadd, men det kunne gått mye verre. Foto: Ronny HjertåsVis mer

- Hadde barna vært i baksetet, hadde vi ikke hatt barn mer

Edier Frejd mener fyllekjøreren som knuste han og konas bil skal være glad han ikke er drapsmann.

(Dagbladet): Sandnes Ulf-spiller Edier Frejd priser seg lykkelig for at det ikke gikk mye, mye verre da han og kona ble påkjørt av en fyllekjører på E39 i Stavanger i helga.

Parets bil ble smadret i den stygge ulykken, men til alt hell slapp både Frejd og kona unna alvorlige skader. Det var langt fra selvfølgelig.

- Jeg husker ikke så mye av ulykken, det siste er vel at det kom en bil i veldig høy fart. Etter det er alt svart. Det neste jeg husker er at jeg våknet opp på akutten, sier svensken til Dagbladet.

- Der og da tenkte jeg ikke så mye. Jeg lurte på hva jeg gjorde på sykehuset, jeg skjønte ikke hvorfor jeg lå i en seng. Kona mi måtte fortelle meg hva som skjedde, sier Frejd.

Kunne vært død
Ifølge Rogalands Avis var det en 19 år gammel litauer med 1,2 i promille som kjørte på tippeligaspillerens bil bakfra. Fyllekjøreren stakk av fra kollisjonsstedet, men ble seinere stanset av vitner.

Bildene fra åstedet viser de enorme kreftene som var i sving da bilene smalt sammen. Spesielt baksetet, der barnesetene var plassert, ble knust.

Frejd har to små jenter på syv og 22 måneder, men de var lykkeligvis hos besteforeldrene sine.

- Hadde vi hatt barna i baksetet, hadde vi ikke hatt barn mer. Men det kunne gått riktig ille for oss som var der også, vi kunne strøket med. Vi er heldige, tross alt, sier 32-åringen.

Frejd håper 19-åringen som forårsaket ulykken fikk seg en vekker.

- Han drakk seg full og kjørte bil. Det er ille å bli påkjørt uansett, men når det skjer på grunn av noe sånt er det enda verre. Jeg er litt sint, sier han.

HELDIG, TROSS ALT: Edier Frejd vet ikke hvor lang pause det blir fra fotballen, men er takknemlig for at ingen ble hardere skadd. Han takker også de som hjalp ham og kona på åstedet.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
HELDIG, TROSS ALT: Edier Frejd vet ikke hvor lang pause det blir fra fotballen, men er takknemlig for at ingen ble hardere skadd. Han takker også de som hjalp ham og kona på åstedet. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

- Samtidig får jeg ikke gjort noe med ham. Jeg håper han får sin straff og skjønner at han har gjort noe galt. Han skal egentlig også være glad for hvordan det gikk, han kunne vært drapsmann. Hadde det vært barn i bilen, hadde det gått enda verre, sier Sandnes Ulf-forsvareren.

Kan drøye med comeback
Frejd ble opprinnelig sykmeldt i en uke, og går i første omgang glipp av lokaloppgjøret mot Viking kommende helg. Han er imidlertid fortsatt mørbanket etter ulykken, og vet ikke når han kan være tilbake på fotballbanen.

- Formen er ikke god, den har vært mye bedre. Jeg har vondt i ryggen og hodet, hofter og alt. Jeg vet ikke, det kan drøye en stund til, jeg er nok heldig om jeg kan trene igjen neste uke. Det er også ting som kan dukke opp senere etter en sånn ulykke, men jeg krysser fingrene for at det går bra, sier han.

Frejd forteller at kona slapp fysisk helt uskadd fra hendelsen, men at hun selvfølgelig er preget psykisk av det som skjedde.

- Jeg må også takke de som hjalp oss på åstedet, både de som hjalp meg og kona ut av bilen, ambulansefolkene, og de folkene som stoppet den andre sjåføren. Vi er veldig takknemlige for alt, sier svensken til Dagbladet.

Nå håper han lagkameratene gjør jobben uten ham, og sikrer seg tre poeng mot erkerivalen.

- Det var faktisk det første jeg sa da jeg våknet på sykehuset: «Søren da misser jeg kampen mot Viking». Det er trist, det hadde vært en morsom kamp å spille. Men jeg tror og håper lagkameratene gjør en stor innsats og vinner den kampen. Det blir en tøff kamp, vi mangler flere spillere, men de som er der kommer til å gjøre alt de kan for seier, sier Frejd.