- Hadde behov for en stund for meg selv

Bøkko stakk til skogs etter EM-nedturen.

UTENFOR PALLEN: Håvard Bøkko.Foto: SCANPIX/REUTERS/Max Rossi
UTENFOR PALLEN: Håvard Bøkko.Foto: SCANPIX/REUTERS/Max RossiVis mer

En sønderknust Håvard Bøkko stakk til skogs etter EM-thrilleren på skøyter.

Kampen om laurbærkransen endte i bitter skuffelse for hallingdølen. Fire mann var bedre enn Bøkko, som kom på plassen foran juniorløper Sverre Lunde Pedersen.

— Rett og slett en skikkelig nedtur. Jeg samler ikke på 5.-plasser. Tidsmessig var jeg ikke så langt bak. Sammen med seieren på 1500 meter var iallfall det et lyspunkt, sa Håvard Bøkko til NTB etter at han fått samlet tankene noe etter milløpet.

Hallingdølen var svært skuffet etter tapet mot russeren Ivan Skobrev og tre nederlendere. Derfor stakk han vekk da det hele var over.

— Jeg hadde behov for en stund for meg selv, sa Håvard Bøkko, som dukket opp igjen på Arena Ritten en times tid etter at Skobrev hadde avgjort mesterskapet med en drepende sluttspurt på milløpet.

For Bøkko, som endte på 5.-plass også på 10.000 meter, gikk det tungt alt etter halvgått løp.

Føles tungt
— Rundetidene gikk opp, og det ble dessverre for tungt, sa Bøkko, som gikk under samme isforhold som 27 år gamle Ivan Skobrev. Russeren, som tok sølv på 10.000 meter under OL, tok bronse under EM i Hamar i fjor. Også det mesterskapet ble en skuffelse for Bøkko, som falt på 500 meter.

— Forberedelsene mine er gått som planlagt. Noen forklaring på nedturen har jeg ikke. Nå er det bare å se fremover. Det er mulig å være på høyden igjen til VM allround i Calgary og VM enkeltdistanser i Inzell, sa Bøkko, som ikke vet om han stiller til start i NM sprint.

— Akkurat nå føles det tungt, sa han.

Marginer
Neste sesong ønsket han ikke å snakke om.

— Spørsmål om trener eller landslag tar vi etter sesongen, sa Håvard Bøkko.

— Håvard var bare god nok på 1500 meter. For å vinne må man være best på alt, også på trening. Andre har vært bedre der, men det er snakk om marginer. Håvard kan være i toppen alt under VM, sa trener Jarle Pedersen til NTB.

Norsk EM-tittel lar vente på seg. Johann Olav Koss er siste mester fra Sarajevo for 20 år siden. Lettere blir det ikke neste år. Da er Sven Kramer kanskje også på plass igjen.

(NTB)