Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde de behov for å vise at Enrique er rett mann, benyttet de seg ikke av muligheten

Neymar svarte unnvikende etter gårsdagens kamp.

UNNVIKENDE: Neymar svarte unnvikende på spørsmål rundt Barcelona-trener Luis Enrique etter at katalanerne slo Atletico Madrid på Camp Nou i går. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
UNNVIKENDE: Neymar svarte unnvikende på spørsmål rundt Barcelona-trener Luis Enrique etter at katalanerne slo Atletico Madrid på Camp Nou i går. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

(Dagbladet): Flere spanske medier har den siste tiden rapportert om det som skal være store uenigheter internt i Barcelona - både i spillergarderoben og på styrerommet.

Cmores La Liga-ekspert Petter Veland reagerte i går på målfeiringen da Barcelona vant 3-1 over Atletico Madrid. Hvorfor ikke - for å avvise rykter om uenigheter med trener Luis Enrique - markere det ved å løpe bort og feire med ham?

I tillegg svarte Neymar unnvikende på spørsmål rundt Enrique etter kampen, og ønsket ikke å kommentere om spillergruppa var misfornøyde med treneren.

BARCA-TRENER: Luis Enrique. Foto: EPA/Toni Albir
BARCA-TRENER: Luis Enrique. Foto: EPA/Toni Albir Vis mer

- Hadde Barcelonas spillergruppe hatt et behov for å vise at Enrique er rett mann for Barcelona, hadde de to gylne muligheter i går som de ikke benyttet seg av. Neymar hadde muligheten til å tone ting ned og avkrefte ryktene om at Enrique ikke er spesielt populær, sier Veland til Dagbladet.

Messi tok bladet fra munnen Flere uavhengige kilder har gått ut og uttrykt at spillergruppa er misfornøyde med hvordan Barcelona framstår under Enrique. Lionel Messi gikk i går kveld ut og sa han var lei av alle tingene som ble sagt rundt overgangsrykter og forhold til andre spillere, og kalte det løgner.

- Det blir nok veldig hauset opp fordi det gjelder Barcelona og Messi, derfor er det bra av argentineren at han i går kveld tok bladet fra munnen. Selve situasjonen hadde behov for det, og det skjønte han, sier Veland.

- Er det heksejakt-tendenser?

- Både og. En grunn til at situasjonen er slik, er at det er kaotisk på lederplan. Det var jo også et kraftig signal at Carles Puyol (assisterende sportsdirektør) trakk seg. Timinga er ikke tilfeldig. Likevel, sjøl om Barcelona har spilt to gode kamper på rad nå, så er forventningene fortsatt såpass høye til laget at man må kunne si at Enriques periode har vært maks «helt grei», sier Veland.

Høye forventninger Cmore-eksperten fortsetter:

- Det mangler fortsatt en tydelig plan for hva de skal stå for, og han har fortsatt ikke hva som skal til for å få trioen med Messi, Neymar og (Luis) Suarez til å funke best mulig sammen. Men jeg mener heller at forventningene til Barcelona er skyhøye, enn at de har prestert dårlig. De har vært vanvittig gode de siste årene.