- Hadde de lagene spilt på løkka, ville folk ropt om feige lag etter et halvt minutt

Bare én grunn til at City snubler mot QPR, tror Tjærnås.

STERK BORTESEIER: Manchester City viste styrke gjennom å slå Champions League-jagende Newcastle 2-0 borte, i en kamp de måtte vinne. Her har Yaya Touré nettopp satt inn sitt andre mål for dagen. Foto:  REUTERS/David Moir
STERK BORTESEIER: Manchester City viste styrke gjennom å slå Champions League-jagende Newcastle 2-0 borte, i en kamp de måtte vinne. Her har Yaya Touré nettopp satt inn sitt andre mål for dagen. Foto: REUTERS/David MoirVis mer

(Dagbladet): - Vi kan få vårt livs største feiring neste helg, sa sir Alex Ferguson over høyttaleranlegget på Old Trafford etter gårsdagens 2-0-seier mot Swansea.

Det var mer ønsketenkning enn realisme fra United-manageren, vel vitende om at laget hans er avhengig av hjelp for å ta ligagull nummer 20. Og de trenger hjelp fra et lag som har tapt 13 av 18 bortekamper denne sesongen - mot et lag som bare har avgitt to poeng hjemme.

Med andre ord er Manchester City svært nære å ta innersvingen på sin argeste rival i kampen om seriemesterskapet.

Canal+-ekspert Lars Tjærnås har QPR som sitt favorittlag, men tror det må skje et mirakel om de skal få med seg poeng fra Etihad.

- Hadde de to lagene spilt på løkka, ville flere ropt om feige lag etter et halvt minutt. Riktignok var jeg på Loftus Road i motsatt kamp, og da var det jevnt. Men QPR borte har vært en lidelse, spesielt etter nyttår. Når en ser på duellene i posisjon mot posisjon, og ser for eksempel (Clint) Hill mot (Sergio) Agüero, (Shaun) Derry mot Yaya (Touré), forstår selv en naiv supporter at dette KAN ikke gå, sier Tjærnås til Dagbladet.

Tjærnås ser én sjanse
Ferguson forsøkte å ramse opp et par grunner til optimisme i går, blant annet pekte han på at QPR kjemper for å overleve i Premier League og at QPR-manager Mark Hughes vil huske den «uetiske sparkingen» han opplevde i Manchester City.

For øyeblikket har QPR 37 poeng og fire lag bak seg på tabellen, men de blir passert av Wigan om Roberto Martinez' menn tar poeng borte mot Blackburn i kveld. Wigan har også en høyst overkommelig hjemmekamp mot Wolverhampton i siste runde.

VIKTIG SCORING:Djibril Cisse ble den store helten da QPR vant 1-0 på tampen mot Stoke i går. Men i verste fall vil de trenge poeng mot Manchester City i den siste kampen for å overleve i Premier League. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
VIKTIG SCORING:Djibril Cisse ble den store helten da QPR vant 1-0 på tampen mot Stoke i går. Men i verste fall vil de trenge poeng mot Manchester City i den siste kampen for å overleve i Premier League. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Laget QPR nok er mest bekymret for er Bolton: De har 35 poeng, og møter et Stoke-lag uten noe å spille for på Britannia neste helg. Vinner Bolton den, samtidig som QPR taper mot Manchester City, er QPR etter all sannsynlighet nede.

- Jeg tror QPR er realister, og vet at Boltons kamp nesten er enda viktigere. I verste fall kan det passivisere, fordi en har litt fokus på andre resultater, tror Tjærnås.

Han ser bare én mulighet for at laget hans greier poeng på Etihad:

- Det er at begivenheten tar City, det vil si nervene og alt som ligger i potten. Men 5-0 er mer sannsynlig enn 1-1. Du kan analysere en kamp på tusen måter, men av og til er sannheten så banal at det ene (laget) har veldig mye bedre spill enn de andre. Ulempen med QPR er i tillegg at de ikke behersker å spille kynisk. I hvert fall ikke borte, sier han.

- Et stort blødende banesår
Om så QPR skulle sjokkere med poeng mot City, er det ikke sikkert at ligagullet havner på Old Trafford. Manchester United må nemlig gjøre jobben borte mot Sunderland, og slik de røde djevlene har opptrådt de siste ukene, er det langt fra noen selvfølge.

For en snau måned siden ledet United med åtte poeng og ligagullet virket sikkert. Men tap mot Wigan og City, samt uavgjort med Everton etter å ha ledet 4-2 med under ti minutter igjen å spille, har gitt de lyseblå initiativet.

Det er en kollaps de færreste så komme, heller ikke Tjærnås.

JEVN KAMP SIST: Manchester City slo QPR 3-2 borte tidligere denne sesongen, etter en jevn og spennede kamp. Her scorer David Silva for gjestene. Foto:  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
JEVN KAMP SIST: Manchester City slo QPR 3-2 borte tidligere denne sesongen, etter en jevn og spennede kamp. Her scorer David Silva for gjestene. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Vis mer

- Det er så atypisk United som det er mulig å komme. Normalt vinner de titler fordi de tar de nødvendige poengene selv på en dårlig dag, særlig fordi de har et høyt laveste nivå. Poengtapet mot Everton var det mest atypiske.

- Tror du City nå vil overta hegemoniet på lang sikt?

- Nei, jeg tror ikke det er et permanent skille. Det United-laget denne sesongen, spesielt med alle skader, skal ikke være godt nok til å vinne ligaen. Det vet sir Alex, og han kommer garantert til å ta grep i sommer. For off, dette tapet for byrivalen svir. Dette er ikke gnagsår, det er et stort blødende banesår som smerter, sier han til Dagbladet.

QPR-SUPPORTER: Men Lars Tjærnås sier at selv en naiv supporter vil se at QPR har ekstremt små sjanser på poeng mot Manchester City. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
QPR-SUPPORTER: Men Lars Tjærnås sier at selv en naiv supporter vil se at QPR har ekstremt små sjanser på poeng mot Manchester City. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer