Folkets Idrettspris:

- Hadde de visst han ville bli så god, ville de båret ham inn på gullstol

Det var ikke gitt at Zuccarello skulle bli en av Norges største idrettsutøvere.

EN AV NORGES STØRSTE: Mats Zuccarello Aasens karriere har utviklet seg til å bli et eventyr. Nå er han nominert til folkets idrettspris. Her med lagkamerat Ryan McDonagh etter å ha scoret mot San Jose Sharks i oktober. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM
EN AV NORGES STØRSTE: Mats Zuccarello Aasens karriere har utviklet seg til å bli et eventyr. Nå er han nominert til folkets idrettspris. Her med lagkamerat Ryan McDonagh etter å ha scoret mot San Jose Sharks i oktober. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen (29) var nær ved å få en brå slutt på karrieren da en puck fra en lagkamerat traff ham i hodet 25. april i fjor.

Hockeystjerna lå på sykehus i tre dager etter å ha pådratt seg et brudd i hodeskallen. I tillegg mistet han taleevnen og deler av følelsen i den ene armen.

- Da jeg kom til garderoben kunne jeg ikke prate. Så jeg skjønte ikke hva som skjedde, sa «Zucca» i fjor.

Oslo-gutten kjempet seg tilbake på isen, og spilte omtrent alle kampene for New York Rangers forrige sesong.

Ikke overraskende ble han derfor på årets idrettsgalla nominert til «Årets mannlige utøver» og «Årets lagspiller» med begrunnelsen «har spilt seg til stjernestatus i NHL-klubben New York Rangers» - i tillegg til å bli nominert til den prestisjefylte prisen «Årets navn». Han vant de to siste.

- Har nok svidd litt

Zuccarello startet hockeykarrieren som femåring i Hasle Løren i Oslo, før han gikk til Vålerenga. Da var det ikke gitt at Zuccarello skulle bli stjerne i verdens største hockeyliga. Særlig ikke da han søkte seg til toppidrettsgymnaset Wang i Oslo i 2003.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer