Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde den gått i klypa på keeperen, hadde nok Magnus drept meg

Bjørn Helge Riises spektakulære straffe startet som en garderobefleip.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Lillestrøm 3-3

Det var mange episoder å snakke om etter kveldens tippeligakamp mellom Strømsgodset og Lillestrøm. En av dem var Bjørn Helge Riise (29) arkitekten bak.

Det sto 2-2 da Petter Vaagan Moen ble felt av Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey et kvarter før full tid. Vaagan Moen er selv straffeskytteren i Lillestrøm, men overlot eksekutørjobben til Riise ettersom han selv ble felt.

Riise svarte med en skikkelig frekkis - en kipp midt i målet, slik både Andrea Pirlo og Sergio Ramos gjorde i sommerens EM-sluttspill.

Og som Tsjekkoslovakias Antonin Panenka gjorde allerede i EM-sluttspillet i 1976.

Tøffet seg i garderoben - Jeg kan ikke huske å ha gjort noe liknende i en viktig kamp på den stillinga der, men det var moro, sier en smilende Riise til Dagbladet.

- Når tar du beslutninga om hvordan du skal skyte på den måten?

- Jeg fleipet om det i garderoben med et par av unggutta da jeg var satt opp som straffeskytter nummer to. Vi har lekt oss med det på trening, og bomma og satt den i tverrliggeren. Da sa jeg «bare vent, i kamp bommer jeg ikke», så jeg skal kippe den inn, gliser han.

Som sagt, så gjort, altså.

- Hvilke reaksjoner hadde du fått hvis den hadde havnet rett i klypa på keeperen?

- Da hadde Magnus (Haglund, LSK-trener, journ.anm.) drept meg, tror jeg. Men det er et valg man må ta, og jeg bestemte meg ganske tidlig, for jeg var bombesikker på at keeperen kom til å velge en side, sier Riise.

Ledelsen holdt altså ikke helt inn, etter at Ola Kamara utliknet på nok et straffespark.

Ikke i toppform Bjørn Helge Riise gleder seg likevel over ett poeng på bortebane mot serielederen - Lillestrøms sjuende kamp på rad uten tap. Samtidig tar Riise selv nye steg på banen etter at han avbrøt proffeventyret i England og vendte hjem i sommer.

- Det er moro å være i gang igjen. Det er gøy å spille viktige kamper.

- Føler du at du er langt unna ditt beste nivå?

- Ja, det er jeg. Eller langt og langt... Men jeg er ikke i tipptopp kampform som jeg kan være.

Vil på landslaget - Hvor lang tid tar det?

- For hver kamp man spiller, kommer det inn i beina. Den fysiske formen er veldig bra, løpinga er ikke noe problem, det er kampmessig som må komme mer og mer, fastslår han.

Målet er å spille seg inn på landslaget igjen

- Ja, det er det. Jeg har lyst til å spille på landslaget og stortrives der. Og så er det den eneste plassen jeg får møte brodern, fleiper lillebror Riise, som altså ikke slo til sammen med storebror John Arne i Fulham

- Der utrolig moro å reise rundt og spille viktige landskamper. Å kjempe for landet ditt, sier Riise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media