20LEGEND tilbake på Camp Nou

Hadde det ikke vært for denne scoringen ville Solskjær planlagt LSK-Molde andre påskedag

Fotball handler om glede, følelser og historieskriving basert på øyeblikk. Et av dem gjorde Ole Gunnar Solskjær til manager i Manchester United.

20LEGEND BLIR FØDT: Han var god før scoringen, og ble legendarisk etter. Her vinner Ole Gunnar Solskjær Champipns League for Manchester United i 1999. Uten denne ene berøringen, den viktigste i hele hans fotballiv, hadde han ikke vært tilbake på Camp Nou som manager i klubben han elsker. Foto: Michael Steele/EMPICS Sport/PA Photos.
20LEGEND BLIR FØDT: Han var god før scoringen, og ble legendarisk etter. Her vinner Ole Gunnar Solskjær Champipns League for Manchester United i 1999. Uten denne ene berøringen, den viktigste i hele hans fotballiv, hadde han ikke vært tilbake på Camp Nou som manager i klubben han elsker. Foto: Michael Steele/EMPICS Sport/PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BARCELONA (Dagbladet): Sist han var her med fotballsko på føttene tok Ole Gunnar Solskjær Manchester United til himmelen. Det er derfor han er her igjen.

Camp Nou 2019 er på sett og vis den ultimate konsekvensen av Camp Nou 1999.

Hadde ikke Ole Gunnar Solskjær gjort det han gjorde her for 20 år siden, ville han ikke stått med denne muligheten til å skape enda et Manchester United-mirakel.

LIKE MYE SOM Manchester United trengte en fagmann til å roe bølgene etter José Mourinho, så trengte de en legende. En tiljublet og elsket klubbsjel. En som gjennom nesten 15 år i klubben hadde vist for hvilke farger hjertet hans banker. For det var ikke merittene fra Molde og Cardiff som landet jobben i desember, det var komboen av den han er og alt det Ole Gunnar Solskjær står for som fikk Manchester United til å ta valget ingen så komme.

Selvfølgelig med god hjelp fra Sir Alex Ferguson.

Den største United-legenden av dem alle.

I 20 ÅR har Camp Nou vært en stor del av Ole Gunnar Solskjærs liv. Det var her det skjedde. Det var her han gikk fra å være en god målscorer til å bli verdens mest kjente og berømte nordmann. En global legende. 20LEGEND. Men det er historie, mens historien i dag er en hekk minst like høy som den han passerte på overtid mot Bayern München.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer