Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde det ikke vært for samboeren og sønnen min, hadde jeg ikke vært her nå

Åpenhjertig Raymond Kvisvik om den tunge tida.

MEDIEBOIKOTT: Bortsett fra NRK - og med et par andre unntakk - har ikke Raymond Kvisvik snakket med pressen på lang tid, som følge av oppslagene om han privatøkonomi. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MEDIEBOIKOTT: Bortsett fra NRK - og med et par andre unntakk - har ikke Raymond Kvisvik snakket med pressen på lang tid, som følge av oppslagene om han privatøkonomi. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

|||(Dagbladet.no) Denne høsten er både Freddy dos Santos og Raymond Kvisvik aktuelle med sine selvbiografier. Og begge har skapt overskrifter med sine avsløringer.

Kvisvik-boka ble sendt ut til forhandlerne denne uka, og mellom permene forteller FFK-profilen blant annet at han var full da han sang for 7000 unge fans på Tusenfryd og at alle veddemålene han og Azar Karadas har fortalt om bare har vært stunt for å lure media.

I boka forteller kantspilleren også om den tunge tida da det ble kjent at han var nedsyltet i gjeld.

- Presset fra alle kanter
Kvisvik prater åpent om problemene med forfatter og Dagbladet-journalist Kjartan Brügger Bjånesøy. Ifølge Fredriksstad Blad avslører Kvisvik i boka at han var så langt nede at han vurderte å ta sitt eget lit.

«Det var noen vonde stunder i fjor. At jeg skulle havne i en slik situasjon der jeg vurderte å ta livet mitt, hadde jeg aldri trodd. Folk sier det er feigt å ta selvmord, men de klarer ikke å sette seg inn i en situasjon der du føler deg presset fra alle kanter, der du mister helt kontroll og ikke vet hva som venter deg neste dag. Ja, jeg hadde rotet det til for meg selv. Men etter å ha stilt opp for alt og alle, følte jeg meg så til de grader rævkjørt av enkelte medier. Det topper seg den kvelden da TV 2 meldte at jeg hadde 16,9 millioner i gjeld. Hadde det ikke vært for Adam og Christin hadde jeg ikke vært her nå. Det er jeg hundre prosent sikker på,» forteller Kvisvik.

Christin er hans samboer og Adam er parets sønn.

CUPGULL: Raymond Kvisvik innrømmer i boka at han har gått på noen smeller, men sportslig sett har det vært flere oppturer, som da han vant cupgull med Fredrikstad i 2006. Foto: ARNT E. FOLVIK
CUPGULL: Raymond Kvisvik innrømmer i boka at han har gått på noen smeller, men sportslig sett har det vært flere oppturer, som da han vant cupgull med Fredrikstad i 2006. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Raymond Kvisviks mor husker godt at sønnen var langt nede den perioden, og hun glemmer ikke den kvelden da nyheten om den enorme gjelden sprakk.

«Du skulle sett ansiktsuttrykket hans. Det verste var at Raymond måtte hente faren til en kompis på flyplassen, og var helt paralysert da han satte seg inn i bilen. Raymond skulle aldri ha kjørt bil den kvelden, jeg har aldri sett han så langt nede. Det var i det hele tatt noe trist i øynene hans på den tida», sier moren i boka.

Aldri lest ei bok
Journalist Kjartan Brügger Bjånesøy forteller at han i utgangspunktet var skeptisk til å skrive biografien til en aktiv fotballspiller, men han ble overtalt og overbevist da han møtte Kvisvik.

- Raymond er en usedvanlig positiv fyr, som alltid tror at ting «årnær sæ». Men han har også gått på noen kraftige smeller som han snakker ut om i boka, om både gambling, futen og banken, sier Brügger Bjånesøy.

Den første samtalen mellom de to er gjengitt i boka:

«- Hællæ! Det er Raymond Kvisvik som ringer. Jeg hører du skal skrive boka mi?

BOKAKTUELL: Boka om Raymond Kvisvik, som utgis på Kagge Forlag, er ført i pennen av Dagbladet-journalist Kjartan Brügger Bjånesøy. Omslagsfoto: AGNETE BRUN
BOKAKTUELL: Boka om Raymond Kvisvik, som utgis på Kagge Forlag, er ført i pennen av Dagbladet-journalist Kjartan Brügger Bjånesøy. Omslagsfoto: AGNETE BRUN Vis mer

- Ja, kanskje. Men vi må vel ta en nærmere prat først?

- Fint, bare prat i vei. Men jeg aner ikke hvordan ei bok skal være.

- Du aner ikke?

- Nei, jeg har aldri lest ei bok. Men jeg ser ikke ned på folk som gjør det, altså.

- Har du tenkt noe over hva den skal inneholde?

- Det er mye å ta av, mye greier som har skjedd både på og utenfor banen. Jeg har holdt kjeft så lenge om alle ryktene, og nå vil jeg fortelle min historie. Alle sier at det er på tide, så dette finner vi nok ut av.»

Raymond Kvisvik vil ikke kommentere innholdet i boka før etter søndagens kamp mot Molde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media