Hadde det mest i kjeften

«Mange personlige interesser i omløp. Mange kimer til konflikt».

TROMSØ AVDEKKET ET PAR kjente Stabæk-svakheter i serieåpningen. Pluss én ukjent: Når Tromsø-kapteinen reagerer på Stabæk-spillernes surmagede kjefting på hverandre, så skal ikke det uten videre avfeies med øyeblikkets frustrasjon. For Stabæk er interessemotsetningenes klubb. Og kanskje konfliktenes.

Stabæk bør ta Tromsø-kaptein Roger Langes observasjoner høyst alvorlig. Kanskje var utbruddene bare utslag av naturlig frustrasjon på en kveld da alt gikk galt.

Men de kan også være uttrykk for en kultur som oppstår i en klubb der spillerne i øyeblikket har høyst forskjellige motiver for å oppholde seg.

INGEN KLUBB I NORGE har en mer sammensatt gruppe spillere enn Stabæk:

  • Noen har vært der mer eller mindre hele sin karriere - og trives med det.
  • Andre er innkjøpte utlendinger som bruker klubben som en mellomstasjon til større europeiske ligaer.
  • Klubbens største profil de siste årene - Tommy Svindal Larsen - ønsker også å avslutte karrieren utenfor Norges grenser.
  • Stabæks beste spiller i går - Martin Andresen - har sterke ambisjoner om å vise seg fram etter et mislykket proffopphold.
  • Og Stabæks mest omtalte spiller - Jan Åge Fjørtoft - demonstrerte både muntlig og sportslig i går at han faktisk har en meget nær fortid i en av verdens beste ligaer.

Mange personlige interesser i omløp. Mange kimer til konflikt. Store krav til profesjonalitet.

Ingen påstår at det har spredd seg en ukultur i Stabæk-miljøet. Men Tromsø-kapteinen antyder det. Og resultatet fra i går forteller uansett at årets 90 første minutter var dramatisk svake for Stabæk. Tilsvarende solide for Tromsø.

I FJOR VAR TROMSØ et digert bortebanekompleks unna medalje. I går boltret de seg i en bortimot fullkommen taktisk triumf:

  • Med et overraskende høyt og komprimert press drepte de alle Stabæk-kombinasjoner i fødselen - samtidig som de avdekket noen av de Stabæk-svakhetene vi kjente fra før:

For lite muskler i duellene og for dårlige ferdigheter i forhold til de ambisiøse oppspillsvariantene fra egen forsvarsfirer.

ROSENBORG OG VIKING presterte antakelig det beste som er gjort på en norsk fotballbane i midten av april. Og nettopp årstida gjør at vi ikke skal bekymre oss mer enn nødvendig over at Rosenborg slapp inn fire mål. Forsvarsfireren til Rosenborg er preget av at både Basma og Hoftun ligger et stykke etter i sesongforbereldelsene. Og Tor Trondsen trenger mer tid på å vise at han holder Rosenborg-nivå.

Viktigere: Målene, underholdningen og et Viking-lag på gledelig høyt nivå så tidlig i sesongen.