- Hadde det vært enkeltstart hadde jeg holdt på ennå

- Men punchen kommer, sier Petter Northug.

KUUSAMO: (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby var akkurat så suveren som det var ventet på fohånd. Ingen truet langrennsmaskinen fra Røa i sammendraget i mini-touren i Kuusamo.

Martin kontrollerte alt, gikk sitt eget løp, og vant suverent.

Bak ham derimot, var det kamp. Og den vant Petter Northug. Men en spurt som lignet veldig på de han har blitt så kjent for tidligere, tok han både Finn Hågen Krogh og Francesco de Fabiani på slutten og tok andreplassen.

Det var omtrent det eneste han var skikkelig fornøyd med.

Småforbanna - Jeg gikk bak i feltet der og var litt sånn småforbanna fordi jeg gjorde så mye rart. Jeg fikk ikke teknikken til å stemme, staket dårlig og nei, jeg får reise hjem og trene mer teknikk, sier Northug, som fortsatt hevder han har mye å gå på framover, og at avstanden fram til Johnsrud Sundby nok vil minke i ukene som kommer.

- Det bør den. Han er imponerende sterk nå. Dessuten har framgangen hans i sprint gjort at han har alt som skal til. Sjøl kjenner jeg meg fortsatt treningstung. Jeg mangler overskudd, litt punch.

- Hadde det vært individuell start i dag hadde jeg sikkert holdt på enda. Men i felt er det anderledes, der kan jeg konkurrentene i øya. Heldigvis klarte jeg å stramme meg opp på sisterunden i dag, sier Northug.

Kjedelig med Weng En usedvanlig snakkesalig Petter Northug tok seg god tid til media i dag, og kommenterte villig alt han ble spurt om. Blant annet epiosden med Heidi Weng.

- Nei, det er jo bare kjedelig når noe sånt skjer. Å gå i mål en runde for tidlig når du kjemper om en andreplass. Det er kjedelig ja. Huff.

- Neste helg er det stafett på Lillehammer, den blir vel neppe spennende?

- Det er jo gjerne når vi er store favoritter på forhånd det går galt. Men det hadde vært fint om vi kunne fått seieren på forhånd slik at vi kunne reist til Davos og begynt å lade opp?

- Men det kan fort bli en stafett uten spurt, Norge er jo relativt suverene nå?

MESTERSPURT: Petter Northug viste at spurtegenskapene fortsatt er bunnsolide, selv om det ikke var seieren han sprintet om denne gangen. Foto: NTB Scanpix
MESTERSPURT: Petter Northug viste at spurtegenskapene fortsatt er bunnsolide, selv om det ikke var seieren han sprintet om denne gangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Om det ikke blir spurt, hva i alle verden skal jeg motivere meg med da, kontrer Northug, som håper svenskene reiser seg og kan by opp til i alle fall en symbolsk kamp.

- Det blir kjedelig ellers, sier han mens pressekontakt Gro Eide napper ham i skulderen som tegn på at han skal avslutte pressekonferansen.

Olsson vinner ikke Vasaloppet Men Northug er ikke helt ferdig. For når svenske journalister begynner å snakke om at Johan Olsson vurderer å bruke friplassen sin i Lahti-VM neste vinter, har Petter mye å melde.

Olsson byttet som kjent over til langløp med Team Santander denne sesongen.

- Jeg er overbevist om at Johan Olsson er bedre i tradisjonelt langrenn enn han vil være i langløp. Jeg tror ikke han kan vinne noen av de store langløpsklassikerne som Vasaloppet og Birkebeineren.

- Hvorfor det, undrer svenskene?

- Jeg tror ikke han har nok punch i overkroppen til å stake bra nok. Ikke i forhold til de som har trent på det i mange år og virkelig er eksperter. Derfor tror jeg ikke han kan vinne noen av de store løpene.

- Men kanskje jeg tar feil, og han kan sikkert bli nummer to i Polen, eller hvor faen de går hen, sier Petter Northug.

HELNORSK: Finn Hågen Krogh tok tredplassen i Kuusamo i helga, etter å ha tapt spurten mot Petter Northug. Martin Johnsrud Sundby var suveren. Foto: NTB Scanpix
HELNORSK: Finn Hågen Krogh tok tredplassen i Kuusamo i helga, etter å ha tapt spurten mot Petter Northug. Martin Johnsrud Sundby var suveren. Foto: NTB Scanpix Vis mer