Hadde du kjent igjen kjøkkenhjelpen, pleieren og barnehageonkelen?

Fotballstjernene lurte «vanlige folk».

(Dagbladet): Spania er regjerende europa- og verdensmestere i fotball, og er selvsagt blant de klare favorittene foran sommerens VM i Brasil.

Men hvordan motiverer man spillere som har vunnet alt?

Dette spørsmålet er utgangspunktet for en ny reklamefilm for den spanske mobiloperatøren Movistar.

Kjøkkenhjelpen «Carlos» Barcelonas ballmagiker Andres Iniesta, Real Madrids midtbanegeneral Xabi Alonso, Napoli-keeper Pepe Reina, Arsenal-eleganten Santi Cazorla og Atlético-backen Juanfran fikk en makeover til de knapt var gjenkjennelige, før de ble sendt på jobb blant «vanlige folk».

Iniesta hjelper til på kjøkkenet på restauranten Dabbawala i Madrid under dekknavnet «Carlos», Pepe Reina tilbrakte en dag som barnehageonkelen «Nacho» og Xabi Alonso ble «Victor» - pleier på et eldrehjem. Cazorla og Juanfran var gartnerne «Manu» og «Jaime» for en dag.

47 millioner mestere «Vi skal jobbe like hardt som dere» er løftet fra landslagsspillerne til folket gjennom reklamekampanjen.

I tillegg til å la spillerne komme tett på supporterne sine, er også reklamefilmen ment som en hyllest til folket. Selskapet bak reklamen har en VM-kampanje med slagordet «47 millioner mestere».

Det bor 47 millioner mennesker i Spania. De siste par årene har arbeidsledigheten vært på rundt 25 prosent.

TETT PÅ FOLKET: Iniesta hjelper til på et restaurantkjøkken, Xabi Alonso tar seg av eldre på et hjem og Pepe Reina leker med førskolebarn. Skjermbilder: Movistar
TETT PÅ FOLKET: Iniesta hjelper til på et restaurantkjøkken, Xabi Alonso tar seg av eldre på et hjem og Pepe Reina leker med førskolebarn. Skjermbilder: Movistar Vis mer