MISSET STRAFFESPARK: Paul Pogba skjøt hardt, men nogså for lavt da han hadde muligheten til å gi Manchester United 2-1 fra straffemerket. Hva han mente om det ser du av bildet. Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine
MISSET STRAFFESPARK: Paul Pogba skjøt hardt, men nogså for lavt da han hadde muligheten til å gi Manchester United 2-1 fra straffemerket. Hva han mente om det ser du av bildet. Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine Vis mer

Premier League: Wolverhampton-Manchester United

Hadde du sett ansiktet til Pogba ville United ledet Premier League

Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United hører hjemme på toppen. Hadde Paul Pogba scoret fra straffemerket ville de vært der også.

Publisert
  • Wolverhampton - Manchester United 1–1 (0–1)

DA TERMINLISTA KOM ville Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sagt ja takk på tilbud om fire poeng på de to første kampene mot Chelsea og Wolverhampton. Det har de nå.

Selv om et misset straffespark på 1–1 selvfølgelig svir i den norske managerens konkurransehjerte, er jeg rimelig sikkert på at Ole Gunnar Solskjær tar poenget på Molineux med et smil.

MYE VAR NEMLIG bra denne kvelden. Spesielt defensivt. Og spesielt før pause. Da kontrollerte Manchester United Wolverhampton til ingenting. Absolutt ingenting. Og et straffespark som ikke går i mål er sånt som skjer.

Paul Pogba har misset før.

FORNØYDE: Manchester United-fansen er fulle av lovord om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort til nå som manager, og er optimistiske foran sesongen. Video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

At Marcus Rashford ikke tok det etter en kjapp samtale med Pogba – Rashford som scoret 1–0 fra straffemerket mot Chelsea – er også sånt som skjer mellom gode lagkamerater i jakten på ærens synlighet i kampens hete.

Det handler om et respekt.

Og om plassene i ethvert fotballags hierarki.

TO KAMPER ER spilt, og i det store bildet som er 38 er det selvfølgelig ingenting. Premier League 2019/2020 er akkurat begynt. Det er veldig lenge til mai. Men likevel er det mulig å si at Manchester United er et mye bedre lag enn de var i den mai måneden vi forlot for tre måneder siden.

De orker mer, er bedre trent og sånn sett bedre rustet.

Dermed ikke sagt at det ikke er mye å gå på.

MANCHESTER UNITEDS TILNÆRMING til denne kampen var et av de store spørsmålstegnene, og et av de virkelig store spenningsmomentene. Hvordan, etter to ganger 1–2 på Molineux sist vinter – resultater som på mange måter var begynnelsen på raset mot slutten av sesongen – ville Ole Gunnar Solskjær angripe utfordringen? For det synes vanskelig nok å ta kompakte og balanserte Wolverhampton i ubalanse, der de bare ligger i sin dype 5-3-2 formasjon og tar imot all den julinga de store lagene prøver å gi dem.

Å unngå det motsatte, og selv å bli tatt med buksene nede når ulvene først glefser, bestemmer seg for å angripe og kontrer med alt de har av fart, gift og ferdigheter, er enda vanskeligere.

MANCHESTER UNITED KLARTE begge deler. Til en viss grad. 1-0, og straffesparket som åpnet døra for seier, kom mot etablert forsvar etter gode temposkifter, mange samtidige bevegelser og god presisjon. Den andre veien, selv om Wolverhampton meldte seg på og gjorde kamp av det etter pause, ble de ikke plaget for ofte. Hvilket også er et tegn på framgang og modning i ligaens yngste mannskap.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR stilte med det yngste laget i den første serierunden sist helg. På Molineux ble den ene forandringen han gjorde, valget av Daniel James (21) framfor Andreas Pereira (23), en foryngelse. Og er det å være tro mot eget gospel et stempel på en managers troverdighet, sjekk midtstopperne som heller ikke denne gangen var på arket.

På benken satt Axel Tuanzebe (21).

På tribunen, om de i det hele tatt var der alle sammen, satt Marcos Rojo (29), Chris Smalling (29) og Phil Jones (27).

MEN DET ER en ting å snakke om unge spillere, dyrke unge spillere og bruke dem for alt de er verd. Det er noe helt annet å vinne trofeer. Derfor er det selvfølgelig ikke nok å være ung i Premier League. Du må være god også. God nok. Og i intervjuet TV2 gjorde med Scott McTominay, der en av Ole Gunnar Solskjærs viktigste unge menn lovapriste den norske managerens valg og prioriteringer, presiserte han også hva som er det viktigste.

Tre poeng trumfer alder alle dager.

Trofeer i enden av sesongen trumfer alder alle dager.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har fått en god start på sesongen. Han har slått Chelsea 4–0 og fått opp lydnivået på Old Trafford. Han har endelig, etter tre forsøk, tatt poeng i Wolverhampton. Og neste lag ut er Crystal Palace hjemme, der fansen knapt kan vente med å ønske laget velkommen tilbake.

Vinner Manchester United den også har Ole Gunnar Solskjær fått den starten han trenger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer