Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde du sett for deg dette i dine villeste drømmer, Heidi? - Nei

Weng skulle ønske det var ferdig i dag.

FIKK FESTANTREKK I PREMIE: Med lånte solbriller og ny cowboyhatt kunne Heidi Weng konstatere at hun nå har fått et gedigent forsprang på Therese Johaug før den ti kilometer lange jaktstarten i morgen.Foto: Jeff McIntosh /The Canadian Press / AP / NTB Scanpix
FIKK FESTANTREKK I PREMIE: Med lånte solbriller og ny cowboyhatt kunne Heidi Weng konstatere at hun nå har fått et gedigent forsprang på Therese Johaug før den ti kilometer lange jaktstarten i morgen.Foto: Jeff McIntosh /The Canadian Press / AP / NTB Scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg gjorde et drømmeløp og knuste samtlige på dagens tikilometer individuelle start i skøyting. Sesongens nest siste etappe var så god at Østberg ikke trodde sine egne øyne og ører der hun sto i målområdet og så hvor overlegen hun var. 

I mål var hun 23 sekunder foran andreplasserte Heidi Weng, og hele 40 sekunder foran Therese Johaug på sjetteplass. 

Samtidig ble andreplassen til Weng nærmest for en seier å regne. Med de ti bonussekundene Weng fikk for andreplassen, økte hun sammenlagtledelsen til Johaug med 27 sekunder, og går ut 30 sekunder foran Johaug på lørdagens jaktstart. 

- Hadde du sett for deg dette i dine villeste drømmer, Heidi?

- Nei. 

- Hva hadde du sett for deg?

- I hvert fall ikke dette, og i hvert fall ikke etter det første distanseløpet. Men nå skal jeg ikke gi noe gratis, nå skal hun ikke få komme opp på bakskiene mine som jeg gjorde i den første jaktstarten, sier Weng til Dagbladet. 

Sparer ingenting
Heidi har ledet denne touren fra de første etappene på østkysten. I jaktstarten i Quebec gikk også Heidi først ut, men ventet på Johaug for så å henge seg på henne da hun kom. 

Da var forspranget før start på 11,8 sekunder. I morgen er det altså 30. 

- Jeg har en oppgave i morgen, og det er å gå fort på ski. Jeg skal bare gå fra start, jeg skal ikke spare på kreftene, sier en innbitt Weng. 

Selv med et drømmescanario, stang inn, medvind, flyt, kall det hva du vil, har hun vondt for å slippe jubelen løs. Overfor Dagbladet innrømmer hun at hun nå er så konsentrert foran den siste jaktstarten at hun feier alle jubeltanker til side. 

- Ja, det er jo sånn da. Jeg skal søren meg ikke... Jeg skal gå fort. Ja. Jeg håper at det holder. Jeg var sjukt sliten i dag, men jeg skal ikke være sliten i morgen, sier hun.

Overrasket over Johaug
Weng var ikke den eneste som var sliten i dag. Johaugs kollaps kom som et sjokk på de aller fleste. En ting er at hun blir slått på en inidividuell distanse, en helt annen ting er at hun ender på sjetteplass, over førti sekunder bak vinneren. 

- Det var veldig overraskende. Det hadde jeg ikke trodd på forhånd. Jeg har liksom ikke vært så selvsikker som i dag i hele år. Før start var jeg ikke nervøs, og det har jeg ikke vært de siste dagene heller. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men jeg har følt meg så lett på trening her også, sier Weng om skrellen. 

Overraskende nok valgte ikke Johaug å gå på Wengs tider likevel. Som nummer to i sammendraget valgte Johaug startnummer før Weng, og kunne valgt slik at det var Johaug som fikk sekunderinger på Wengs tider. 

I går var Johaug helt tydelig på at hun skulle gå på Wengs tider, men i stedet var det Weng som fikk gå på Johaugs tider. Det hjalp fryktelig for Heidi da beina henne stivna mot slutten. 

- Det var utrolig deilig å få sekunderinger på sisterunden og få høre at jeg lå godt an. Jeg er takknemlig for det, ja, sier Weng, som nå for alvor har fått tro på at hun kan ta sin første tour-seier noensinne i morgen. 

- Ja, selvfølgelig. Tretti sekunder er litt, men det kommer en som jager bak da. 

- Men det er ikke bare det at hun skal ta inn tretti sekunder, hun skal gå fra deg også?

- Ja, det er sant, da. Vi får se. Jeg er spent sjøl, men jeg skulle ønske at det var ferdig i dag, sier hun. 

Og smiler. Bredt.