EKSTREMSPORT: Skyaking er «det nye». Foto: Bull Press
EKSTREMSPORT: Skyaking er «det nye». Foto: Bull PressVis mer

Hadde du tort dette?

Skyaking er «det nye» innen ekstremsport.

||| (Dagbladet): Du har nok ikke padlet der Miles Daisher (40) har padlet i kajakk. Han padler nemlig 4000 meter over vannet (og bakken).

I 80 kilometer i timen flyr Daisher gjennom lufta over Tahoesjøen og lander til slutt spektakulært på vannet, skriver The Telegraph.

Triksene er vist fram i en ny 3D-film om fallskjermhopping, basehopping, vingedrakthopping og skyaking.

Mer ekstremt40-åringen fra Twinn Falls i Idaho ønsket å gjøre fallskjermhopping enda mer ekstremt.

- Det tok oss nesten et år før vi fikk drømmen til å bli sann, siden ingen har tenkt på å kaste en kajakk ut av et fly før. Vi startet med å gjøre det fra ei 200 meter høy bru og landet i Feather-elva i California, sier Daisher.

Siden han fikk tillatelse til å hoppe ut fra fly har han hoppet fra tre fly og et helikopter, forteller han.

- Vi har gjort det over hele verden. Fra Mexico til Abu Dhabi i løpet av de nesten åtte åra jeg har drevet med skyaking.

BalanseferdigheterHan sier man er nødt til å være forberedt før man hiver seg utenfor, og mener det er stor forskjell fra vanlig fallskjermhopping.

- Istedet for å falle rett ned, sitter du oppreist i en L-stilling. Det er som å sitte på en hoppeball, der du balanserer fremover, bakover og fra side til side. Det krever balanseferdigheter, og på grunn av at båten har en stor overflate, er fallraten litt lavere, mener Daisher.

Ifølge han er hastigheten rundt 190 kilometer i timen om du hopper i vanlig fallskjerm, mens han flyr i 80 kilometer i timen med kajakken.

Daisher har gjennomført flere basehopp enn noen andre med sine 2 570 hopp, og har gjort 3 000 fallskjermhopp siden han sluttet i jobben og begynte med sporten i 1995.