Hadde en halvtimes trening som venstreback før han ble kastet inn mot Israel

Nå er Martin Linnes tent på å stoppe Wilfried Zaha.

KLAR FOR ENGLAND: Martin Linnes har ikke spilt mye venstreback før EM, faktisk svært lite, men ønsker plassen på nytt mot England. Foto: Mads Gudim Burheim
KLAR FOR ENGLAND: Martin Linnes har ikke spilt mye venstreback før EM, faktisk svært lite, men ønsker plassen på nytt mot England. Foto: Mads Gudim BurheimVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): - Nja, det er ikke mye har drillet, jeg har prøvd meg litt på venstrebacken under trening: Men det er kanskje en halvtime tilsammen, sier Martin Linnes med et smil.

Det er Tor Ole Skulleruds uttalelser han nettopp er blitt spurt om, landslagssjefen mente Linnes var godt forberedt på å steppe inn på venstresiden da Vegar Eggen Hedenstad ble utvist mot Israel.

Og selv om Linnes vanligvis betjener høyre posisjon, så det i det minste ut som han var velpreparert.

- Det er jo de samme prinsippene som på høyreback, bare at hodet er litt feilvendt. Jeg er glad i utfordringer og liker å ta dem, sier Linnes til Dagbladet.

Fikk ros dagen derpå
Med Hedenstads påfølgende suspensjon er venstrebacken ledig mot England, der en trolig friskmeldt Wilfried Zaha kan vente som duellmotstander.

Tor Ole Skullerud vil ikke love Linnes plassen, han har alternativer - om enn få - også blant de andre forsvarerne i troppen.

Likevel, Linnes leverte en god søknad om å få prøve seg igjen, Israel skapte lite fra høyresiden den omgangen han spilte der.

- Martin er offensiv, akkurat som de andre to alternativene vi har på backene i Hedenstad og Elabdellaoui. Han er offensiv av natur, og det passer måten vi spiller på, vi dyrker det og vil ha dem framover. Han passer inn i det vi skal være, sier Skullerud til Dagbladet.

- Jeg ga ham veldig skryt i dag morges igjen, for jeg syns han tok det å komme inn på en uvant plass i en åpningskamp i EM, med ti mann og så videre, på en god måte. Han ble mye alene der ute, jeg synes han løste det fint. Jeg stoler på Martin, det sier mye om hodet hans, han er en tøffing som tar vare på sjansene sine, sier landslagssjefen.

- Jeg liker ikke å kalle plasser min, men jeg følte jeg gjorde jobben min i går, og har lyst til å spille neste kamp, fastslår Linnes.

Zaha skrytt opp i skyene
Han har selvfølgelig fått med seg at Manchester Uniteds Zaha trolig er tilbake, men lar seg ikke skremme av det, han bruker heller tiden godt til å være forberedt.

- Jeg liker å titte litt på motstanderen, hvilket bein han bruker, om han går innover eller utover, slike ting. Og vi har jo også noen runder med video igjen foran oss, sier Linnes.

- Hva tenker du om duellen mot nettopp Zaha?

- Jeg har spilt mot mange gode spillere før, og jeg frykter ikke spillere i forkant. Han blir jo veldig skrytt opp i skyene for det han har gjort, men det er ikke noen vits å frykte noe før du har møtt ham selv, sier 21-åringen.

Suspenderte Vegar Eggen Hedenstad er den eneste naturlige venstrebacken i den norske troppen, men i tillegg til Linnes kan det også være aktuelt å omskolere en av stopperne til å fylle posisjonen mot England.

Tor Ole Skullerud holder foreløpig de kortene tett til brystet.