KONSTANT FRYKT: Babak Rafati sier at han levde med en konstant frykt for å gjøre feil. Foto: AFP Photo / Thomas Kienzle
KONSTANT FRYKT: Babak Rafati sier at han levde med en konstant frykt for å gjøre feil. Foto: AFP Photo / Thomas KienzleVis mer

- Hadde en konstant frykt for å gjøre feil

Presset fra media og publikum gjorde Babak Rafati deprimert.

(Dagbladet): Den tyske dommeren Babak Rafati snakker ut etter selvmordsforsøket forrige helg.

I en uttalelse gitt til Bild sier Rafati, via en talsmann, at han er deprimert og har lagt merke til symptomene i lengre tid.

Rafati dømte sin første Bundesliga-kamp i 2005, og har totalt dømt over 84 kamper i den tyske ligaen. Siden 2008 har han også vært FIFA-dommer, men ble denne sesongen ikke nominert av DFB til å dømme internasjonale kamper.

Den iranskættede dommeren har ofte måttet tåle hard kritikk, og et par ganger har fotballbladet Kicker kåret ham til ligaens dårligste dommer.

- Rafati la først merke til symptomene for omtrent halvannet år siden. Han gikk rundt med en konstant frykt for å gjøre feil, og kombinert med trykket fra media ble det en byrde som stadig vokste i styrke, heter det i uttalelsen som er gjengitt i The Guardian.

- Den byrden gjorde at de daglige gjøremål føltes uoverkommelige.

Han har nå meldt seg frivillig til behandling, men det er uvisst hvor lenge han vil være der. Rafati er imidliertid lysten på å returnere til fotballbanen.

- Etter endt behandling har han lyst til å dømme igjen. Han ber derfor om fred og ro, noe han trenger for å bli frisk igjen, heter det i uttalelsen.