Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hadde fem VM-sølv fra før - i dag tok hun endelig gull

Marianne Vos vant kvinnenes fellesstart i sykling.

ENDELIG GULL: Etter fem VM-sølv på rad var det nederlandske Marianne Vos' tur til omsider å ta tilbake tronen blant verdens beste kvinnelige landeveissyklister. Foto: AP Photo/Christophe Ena
ENDELIG GULL: Etter fem VM-sølv på rad var det nederlandske Marianne Vos' tur til omsider å ta tilbake tronen blant verdens beste kvinnelige landeveissyklister. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

Etter fem VM-sølv på rad var det nederlandske Marianne Vos' tur til omsider å ta tilbake tronen blant verdens beste kvinnelige landeveissyklister.

Den nederlandske 25-åringen sto selv bak angrepet som avgjorde kvinnenes OL-ritt rundt 50 kilometer fra mål søndag. Med seg i bruddet fikk hun britiske Elizabeth Armitstead og russiske Olga Zabelinskaja.

Trioen jobbet bunnsolid sammen og skaffet et forsprang på opp mot 50 sekunder.

I spurten i øsende regnvær var Vos sterkest og henviste Armitstead til sølv- og Zabelinskaja til bronsemedalje.

Etter at Marianne Vos ble verdensmester som 19-åring i Salzburg 2006, er det blitt fem VM-sølv på rad.

I Beijing-OL for fire år siden tok Vos OL-gull i poengritt på bane, men greide bare sjetteplass i landeveisrittet, som den gang ble vunnet av britiske Nicole Cooke.

Norske Emilie Moberg (21) ble kjørt av tidlig i OL-rittet lørdag.

Svenske «Silver-Emma» Johansson, som er gift med norske Martin Vestby, fikk aldri sjansen til å kjempe om ny OL-medalje ettersom hovedfeltet hun satt i var ute av stand til å ta innpå utbryterne.

Marianne Vos er tredje nederlandske OL-gullvinner i kvinnesykling etter Leontien Ziljaard Van Moorsel (2000) og Monique Knol (1988).

Sølvvinner Armistead ble første britiske medaljevinner i London-OL.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media