Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde gjerne sittet utenfor huset til Zahid i en uke, om jeg hadde trodd det ville hjelpe

Vålerenga-trener Ronny Deila innser at det kan bli vanskelig å beholde juvelen.

TOPPSCORER: Målscorer Ghayas Zahid takker Rasmus Lindkvist for pasningen som han ekspederte til utligning mot Lillestrøm midtveis i førsteomgangen i går. Med fire scoringer så langt i år er Zahid Vålerenga toppscorer. VIF vant til slutt 3-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TOPPSCORER: Målscorer Ghayas Zahid takker Rasmus Lindkvist for pasningen som han ekspederte til utligning mot Lillestrøm midtveis i førsteomgangen i går. Med fire scoringer så langt i år er Zahid Vålerenga toppscorer. VIF vant til slutt 3-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Ghayas Zahid (22) er Vålerengas toppscorer med fire mål så langt i år, etter scoringen som startet Vålerengas snuoperasjon til seier mot Lillestrøm i går kveld.

Den kreative og offensive midtbanespilleren var også nest sist på Bård Finnes 3-1-scoring - etter å ha gått fra egen banehalvdel før han serverte Finne. På scoringslista tegnet også Moa Abdellaoue seg.

Zahid har vært i Vålerenga siden han var 14 år, og han er på en kontrakt som går ut etter neste sesong. Men enn så lenge er han og agent Mike Kjølø avventende med tanke på å skrive under på en en ny kontrakt.

- Vil ut

22-åringen legger nemlig ikke skjul på at han føler seg klar og moden for større oppgaver i en større liga.

- Jeg trives godt i Vålerenga, men om det er mulig, så vil jeg ut, sier han til Dagbladet.

Zahid sonet karantene mot Strømsgodset i forrige serierunde. Uten hans konstante bevegelser framsto Vålerenga langt mer statisk enn mot Lillestrøm i går. VIF-trener Ronny Deila legger heller ikke skjul på hvor viktig spilleren er for laget.

- Vi er helt avhengige av de offensive på topp, som Ghayas, Moa og Finne. På sikt skal vi utvikle et spill som gir oss flere varianter å angripe på, sier Deila til Dagbladet.

Den nødvendigheten kan uansett presse seg på. For det er ikke sikkert at Zahid spiller i Vålerenga ut sesongen engang.

- Jeg skulle gjerne sittet utenfor huset til Zahid i en uke, om jeg hadde trodd det ville hjelpe, men jeg ser at det kan bli vanskelig å få han til å skrive en ny kontrakt, sier Deila.

Og legger til:

- Inntil videre er han hos oss, men vi skal være en klubb som gir folk muligheten når den kommer, og jeg forstår at han har lyst til å ta et nytt steg.

Lindkvist til AIK?

Å miste Zahid til en utenlandsk klubb i sommer vil selvsagt merkes sportslig, men er det en lagdel Vålerenga i øyeblikket er godt forspent, så er det nettopp på midtbanen.

Dessuten vil et eventuelt Zahid-salg gi klingende mynt i kassa til å styrke laget. VIF-profilen har tross alt over ett år igjen av kontrakten, og Ronny Deila er fortsatt bare i startgropa av det Vålerenga-laget han ønsker seg på sikt - et lag som skal utforde både Brann og Rosenborg og hvem det måtte være om hegemoniet i Norge.

Han verken tenker eller drømmer smått, Ronny Deila.

Og når det gjelder spillerlogistikk, så er det ikke bare på Ghayas Zahid som kan forsvinne snart:

Vensteback Rasmus Lindkvist (27) skal være ønsket av den svenske toppklubben AIK, og svensken kan fort være ute av klubben allerede etter neste helgs bortekamp mot Brann.

27-åringen viste seinest mot LSK hva hans spesialitet kan resultere i:

Hans hurtighet og presise venstrefot førte til to flotte innlegg, som Ghayas Zahid og Moa fikk æren av å konvertere til tellende resultat.

- Det ser vanskelig ut

Vålerenga ønsker å beholde Lindkvist, som i vinter sa nei til klubbens tilbud om kontraktsforlengelse.

- Det var flere grunner til at vi ikke ble enige i vinter, uten at jeg vil gå inn på det. Jeg vil nå så langt som mulig i min fotballkarriere, så vi får se hva som skjer, sier Rasmus Lindkvist til Dagbladet.

- Men det frister å reise hjem til Sverige?

- AIK er en av Sveriges beste klubber, så det er klart det er fristende.

Ronny Deila innser at svensken trolig er tapt for Vålerenga.

- Vi får se, men der ser vanskelig ut. Rasmus er flink til å holde rett fokus, selv om han ble lurt på baklengsmålet vårt. Han forsvarer en plass på laget nå, og han ble heldigvis avgjørende den rette veien.

- Alt å vinne mot Brann

Vålerenga-treneren hevder uansett at sommerpausen skal brukes til å «gjøre litt med stallen».

- Vi har bra kontroll på det vi driver med, og stallen skal bli bedre i sommer.

- Hva er hovedprioritet?

- Vi er først og fremst ute etter gode spillere, men det vi ser etter er en forsvarsspiller og en angrepsspiller/spiss.

Etter en skuffende sesongstart står Vålerenga nå med bare ett tap de siste åtte kampene, og har fått kontakt med tetlagene igjen.

- Jeg ser framgang. Jeg tok over et lag som hadde 11 poeng til sommeren. Nå har vi 21 på 14 kamper.

- Jeg kunne valgt en annen klubb, hvor jeg kunne kjempet om gull med en gang, men jeg valgte en klubb hvor jeg kan være med å bygge opp noe, og vi er på god vei.

Før sommerpausen møter de altså Brann borte i kveldskampen neste søndag.

- På vårt beste kan vi slå hvem som helst i Norge, og vi har alt å vinne mot Brann. Vinner vi den også, så er vi med i medaljekampen for fullt, sier en offensiv Ronny Deila.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling