- Hadde grått og lagt opp om Alsgaard slo meg

Alsgaard knuste Johnsrud Sundby, men Northug ble norgesmester.

MEDALJEVINNERNE: Petter Northug vant 15 km fri teknikk menn under NM på ski i Stokke torsdag. På pallen (f.v) nr.2  Ronny Hafsås, nr.1 Petter Northug og nr.3 Sjur Røthe.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
MEDALJEVINNERNE: Petter Northug vant 15 km fri teknikk menn under NM på ski i Stokke torsdag. På pallen (f.v) nr.2 Ronny Hafsås, nr.1 Petter Northug og nr.3 Sjur Røthe. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STOKKE/OSLO (Dagbladet): Petter Northug fra Strindheim IL ble norgesmester på 15 kilometer friteknikk i Stokke i dag etter en enormt sterkt sluttspurt.

Lenge hang derimot Thomas Alsgaard bra med, og endte til slutt på en sterk 14.plass. Over minuttet foran OL-uttatte Martin Johnsrud Sundby og andre store navn.

- Det er sterkt av ham å bli nummer 14 på så tøft føre. Om det hadde vært skarpere og fastere tror jeg han ville vært enda høyere opp. Både han og jeg får mer igjen i skyvene når det er skarpere, sier Northug om Alsgaards 14.plass.

- Er det for svakt at så mange løpere med internasjonale ambisjoner blir slått av Alsgaard?

- Hvis jeg hadde blitt nummer 15 i dag og havnet bak Alsgaard ville jeg begynt å skrike og funnet meg en annen sport, sier norgesmesteren.

Alsgaard tok oppstyret med stor ro, men la ikke skjul på at det var stas å være tilbake i manesjen igjen. At det til slutt ble et drøyt minutt opp til Northug tok han ikke tungt.

- Det er sånn det skal være, det er forskjell på meg og eliten. Det er en annen verden, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer