Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hadde Hamrén-kontakt og snakket med Sollied og Jönsson

Men til slutt landet Semb på Drillo og Solbakken.

STORFORNØYD TOPPFOTBALLSJEF: Nils Johan Semb sier både Jönsson og Sollied gjorde meget solide inntrykk, men han er trygg på at Drillo og Ståle Solbakken var det rette valget. - Jeg valgte løsningen jeg hadde mest trua på, sier han. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
STORFORNØYD TOPPFOTBALLSJEF: Nils Johan Semb sier både Jönsson og Sollied gjorde meget solide inntrykk, men han er trygg på at Drillo og Ståle Solbakken var det rette valget. - Jeg valgte løsningen jeg hadde mest trua på, sier han. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Det var en stolt og glad Nils Johan Semb som i ettermiddag kunne presentere trenerløsningen for det norske landslaget de neste seks årene.

Egil Drillo Olsen får fortsette som landslagssjef ut 2011, før Ståle Solbakken overtar ansvaret fra 1. januar 2012. Men om Drillo skulle klare å ta Norge til EM-sluttspillet i 2012 sitter han fram til mesterskapet er ferdigspilt.

- Det er ingen fasit i fotball, men jeg er veldig fornøyd med denne løsningen. Nå har vi fått to sterke trenere, samtidig som det er langsiktighet i dette, sier han til Dagbladet.

- Sterke kandidater

Han er klar på at Drillo gjennom sine resultater i 2009 har gjort seg fortjent til fornyet tillit.

- Egil har gjennom ni kamper vist en resultatmessig positiv utvikling, og det var naturlig at han fikk fortsette. Når det gjelder Ståle, er jeg veldig glad for at det gikk i orden, for jeg hadde ikke så store forventninger der. Han satt på en mulighet til å forlenge kontrakten med FCK (utløper sommeren 2011, journ.anm.), og kunne slått til på tilbud fra andre klubber, sier Semb.

Siden han ble utnevnt som toppfotballsjef har han uansett jobbet med kandidater på bred front. Tre av dem var Erik Hamrén, Jan Jönsson og Trond Sollied.

Semb sier at han snakket med RBK, men at tilbakemeldingen fra Lerkendal gikk på at det beste for norsk fotball ville være om svensken ble værende der han var.

I tillegg har han snakket med både Jan Jönsson og Trond Sollied.

- Begge de to har gjort et meget godt inntrykk, og var sterke kandidater.

- Hva gjorde at de til slutt ble veid og funnet for lette?

- Det var aldri noen sånne ting med i bildet, at de ble veid og funnet for lette, sier Semb uten å ville utdype videre. Da foretrekker han å snakke om kandidatene som ble stående igjen til slutt.

- Ståle er fotballfaglig tydelig og har lang erfaring. Han har sterke resultater med HamKam, har vært assistent på A-landslaget (for Nils Johan Semb), og trent G 17-laget. Det største plusset på CV'en er likevel det han har gjort i FCK: Tre seriegull, cupfull i tillegg til å ha satt klubben på det europeiske fotballkartet, sier Semb.

- Følte ikke press fra Drillo

Han sier brikkene med Drillo og Solbakken først falt på plass i går, og at Drillo ikke visste noe om den endelige løsningen før i går kveld.

- Hva sier du til dem som mener dette har et snev av «kompiskjøring» over seg, Drillo anbefalte deg som toppfotballsjef og du ansetter ham som landslagssjef?

- Jeg valgte løsningen jeg hadde mest trua på. Egil tok over et lag som ikke vant, men nå har de fått tilbake gnisten. Det er helt naturlig at han fortsetter i to år, og så tar Ståle over de neste fire årene.

- Har du følt et press fra Drillo om å ansette ham?

- Overhodet ikke. Drillo har vært klar over det selv, at jeg velger det beste for landslaget. Om dette handlet om å gjengjelde en tjeneste ville det vært å undergrave egen virksomhet, sier Semb til Dagbladet.

Han beskriver trenerløsningen man landet på med tre ord:

- Deilig, langsiktig og fresht.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media