LEI AV YDMYKING: Thomas Wassberg var en stor skiløper på 80-tallet. Han er lei av at Northug alltid skal komme med seiersgester mot Sverige når han vinner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix og Cornelius Poppe / Scanfoto / Scanpix
LEI AV YDMYKING: Thomas Wassberg var en stor skiløper på 80-tallet. Han er lei av at Northug alltid skal komme med seiersgester mot Sverige når han vinner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix og Cornelius Poppe / Scanfoto / ScanpixVis mer

- Hadde han gjort noe slik mot meg hadde jeg tatt igjen

Svensk skilegende har sett seg lei på Petters oppførsel.

(Dagbladet): Feiringene til Petter Northug i det han krysser mållinja som en overlegen vinner skaper ofte overskrifter. Det er nok mange som husker da Northug skrenset opp foran målstreken i Holmenkollen og gikk sidelengs over mål på VM-stafetten.

Tidligere i dag kunne han heller ikke dy seg etter å ha parkert svenske Calle Halfvarsson i nok en spurt, og trakk på skuldrene for å vise at seieren var i det letteste laget. Det er forskjellige meninger om oppførselen til Petter Northug blant «söta bror», men den svenske langrennslegenden Thomas Wassberg har sett seg lei på feiringene til Petter.

- Han trenger ikke å fortsette på denne måten, sier han til den svenske avisa Expressen.

Hadde Northug gjort liknende seiersgester rettet mot Wassberg, vill han fått tilbake.

- Ja, hadde han gjort noe slik mot meg hadde jeg tatt igjen på et annet vis en gang, sier Wassberg.

Thomas Wassberg er også mannen som mente at Bjørgen er «avlet fram» som skiløper gjennom å være barn, barnebarn og så videre av dyktige idrettsutøvere.

- Så ikke noe Calle Halfvarsson forsøkte å riste av seg Petter Northug opp den siste bakken, men maktet ikke å få noe forsprang på nordmannen. Han sier at han ikke så seiersgesten til Northug i dag.

- Jeg så ikke hva han gjorde, men jeg håper han gjorde noe fint, sier Halfvarsson til Expressen.