TØFFE TAK: Mjøndalens Christian Gauseth i kamp om ballen med Odd-forsvarer Lars-Kristian Eriksen på Skagerak Arena i går. Kampen endte 2-2, etter at Mjøndalen hentet inn Odds 2-0-ledelse etter første omgang. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Mjøndalens Christian Gauseth i kamp om ballen med Odd-forsvarer Lars-Kristian Eriksen på Skagerak Arena i går. Kampen endte 2-2, etter at Mjøndalen hentet inn Odds 2-0-ledelse etter første omgang. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB ScanpixVis mer

- Hadde han hatt fart, så hadde Gauseth spilt i en annen liga

- Han er en skikkelig kødd å spille mot.

• Odd-Mjøndalen 2-2.

SKIEN (Dagbladet): Mjøndalen imponerte mange da de kom tilbake etter 0-2 mot Odd i Skien i går, til å få med seg ett poeng etter to fortjente scoringer i andre omgang.

Den siste på overtid av overtiden på Skagerak Arena.

Christian Gauseth (30) kom ikke nærmere enn et stolpeskudd, men var nest sist på reduseringen, og bidra ellers til å gjøre livet surt for Odd-forsvaret med duellkraft, dribleraid og en tilstedeværelse som førte til at vertene aldri følte de hadde helt kontroll på mannen med den karaktertiske hårsveisen.

En kødd og snill - Christian Gauseth er en god fotballspiller; Han er sterk, god i duellspillet, han har voldsomme ferdigheter og et godt skudd med begge beina. Hadde han hatt fart, så hadde han vært i en annen liga, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Dagbladet.

Han mener 30-åringen fyller en stor og viktig rolle i et urutinert tippeligalag.

- Christian er en spiller vi har stor glede av. Han er en vinner. Og så er han en kødd å spille mot, en type som alle lag trenger. Egentlig er han bare en snill gutt, men det tror jeg ikke han vil at jeg skal si til noen, sier Hansen og smiler bredt.

Ubeseiret Det nyopprykkede buskerudlaget ligger på sjetteplass etter fire serierunder. Med en seier og tre poengdelinger er Mjøndalen ett av fem lag som ennå er ubeseiret i Tippeligaen i år - og det til tross for at de har møtt anstendige lag som Viking, Strømsgodset, Start og i går altså Odd.

Trener Vegard Hansen er naturligvis fornøyd med den første smakebiten de har fått på tilværelsen i Tippeligaen. I går lot han seg rett ut imponere over måten de hentet inn 0-2 takket være en strålende annenomgang.

- Det var veldig forjtent at vi fikk med oss ett poeng. Andreomgangen vår var veldig god, og den viser at vi kan spille fotball, og ikke bare jobbe, krige, slite og satse på dødballer. Det var en veldig fin bekreftelse for oss at vi kan matche et topplag, sier han til Dagbladet.

- Bedre enn jeg regnet med Heller ikke Vegard Hansen trodde at de ville være ubeseiret etter fire kamper.

SEN UTLIGNING: Mjøndalen-spillerne havnet i en stor mølje etter at Sanel Kapidzic utlignet til 2-2 borte mot Odd på overtid av overtiden i Skien i går. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
SEN UTLIGNING: Mjøndalen-spillerne havnet i en stor mølje etter at Sanel Kapidzic utlignet til 2-2 borte mot Odd på overtid av overtiden i Skien i går. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Det er mye bedre enn jeg hadde regnet med. Kampbildet har vært som jeg forventet i alle kampene, men uttellingen har vært mye bedre enn jeg hadde fryktet.

Med litt hell kunne de også slått Odd på Skaerak Arena i går. Der har Odd bare ruslet av kunstgresset med tap fem ganger til sammen de to foregående sesongene. Det hører altså til sjeldenhetene.

- En vis mann Christian Gauseth følte seg snytt for to straffespark mot Odd, og han var i tottene på Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen. Han er en type som tar plass både på og utenfor banen, frittalende som han er.

Han humrer godt når får høre at trener Hansen mener han ville være i en annen liga, om han bare hadde hatt fart.

- Ja, det har han helt rett i, hehe. Vegard er en vis mann og sier mye klokt. Det høres ut som en god analyse, sier Gauseth og smiler lurt.

- Fortjener sjansen - Manglende hurtighet har vært ankepunktet mot meg i hele karrieren min. Jeg har mye av det andre som kreves. Samtidig er jeg veldig takknemlig for at Mjøndalen gir meg sjansen på toppnivå, for det fortjener jeg, sier han til Dagbladet.

- Trener du spesifikt for å bli hurtigere?

- Ja, jeg jobber med det. Men det dreier det seg om totalbelastning. Jeg har ikke en eksplosiv muskulatur, så det er en utfordring i hvor mye slik trening jeg tåler. Men det er noe jeg har lyst til å bli bedre på, ja, sier Gauseth.

Han spilte 24 kamper for Molde i 2007, men da var fjorårets dobbeltvinner i 1. divisjon. Siden har han vært innom Alta og Bryne før han havnet i Mjøndalen i fjor.

- Glad i hverandre Siden har fotballivet smilt, og Gauseth er overbevist om at mora ikke er over for dem med det første.

- Vi er en gjeng som er veldig glad i hverandre og som står på. Vi tar det ikke som en selvfølge at vi spiller i Tippeligaen, og er veldig takknemlige for at vi er her. Det er stort for oss å få spille på Skagerak Arena.

FORNØYD: Mjøndalen-trener Vegard Hansen var stolt over måten laget hans spilte i andre omgang, og måten de hentet inn Odds 2-0-ledelse. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
FORNØYD: Mjøndalen-trener Vegard Hansen var stolt over måten laget hans spilte i andre omgang, og måten de hentet inn Odds 2-0-ledelse. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Og den go'en vi har i laget nå kommer vi til å ha lenge. Vi er sultne og har lyst til å vise oss fram enda mer, sier Christian Gauseth.