- Hadde han vært nummer 20, ville det vært mobbing

Hegle Svendsens hovering irriterer romkamerat Tarjei Bø mest.

TREFFSIKRE VENNER: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø prøver å glemme VM, og satser på å knuse hverandre i verdenscupavslutningen i Holmenkollen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TREFFSIKRE VENNER: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø prøver å glemme VM, og satser på å knuse hverandre i verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Følg Kollen-skiskyting i studio fra kl. 11 i morgen!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Foran skiskytternes sesongavslutning i Oslo skiller det 75 verdenscuppoeng, og for en gangs skyld også en hotellvegg, mellom Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

De to har delt rom under store deler av skiskytteråret, men på Holmenkollen Park Hotel har de to for en gangs skyld fri fra hverandre den siste helga.

Tarjei Bø mener han får mye ut av å dele rom med Hegle Svendsen.

- Vi har det veldig morsomt sammen. Han er et godt forbilde med tanke på det klare å koble av. Han er veldig flink til å mobilisere når det er viktig før konkurranse, og så er han veldig flink til å slappe av og «kule den» utenom konkurranse. Det er lett å bo sammen med ham uansett om det går bra eller dårlig, sier Bø til Dagbladet.

Likevel er ikke livet alltid en dans på roser i superduoens kollektiv.

- Det er mest irriterende når han vinner, sier Tarjei Bø.

- Vi har jo en sånn intern greie at vi lar den andre gjennomgå litt når man blir slått. Så når han slår meg, da får jeg virkelig høre det. Det er vel det verste med å bo med ham, å få gjennomgå såpass når jeg blir slått, sier han.

Nesten mobbing
Emil Hegle Svendsen ler godt da han får høre om romkameratens irritasjon.

- Det kan nok stemme det. Men vi har veldig høy takhøyde, vi kødder med hverandre på alt, og vet at den andre tåler det, sier han med et glis til Dagbladet.

Det hjelper selvfølgelig også at de såpass ofte kjemper med hverandre helt i toppen.

- Hadde Tarjei vært nummer 20 i verdenscupen, og jeg hadde drevet på sånn, så hadde det vært mobbing. Men når vi begge er på samme nivå, så kan vi kødde mye med hverandre, og det gjør vi egentlig på alt. Vi vet at vi tåler det når vi sparker fra lik høyde, sier Hegle Svendsen.

- Hva irriterer deg mest med Tarjei?

- Han er veldig flink til å påpeke når du er sur og lei, da får du høre det. Tarjei er jo aldri sur, så hvis du er sur sjøl, så får du høre det. Det kan være irriterende i blant. Men jeg tror også humøret til Tarjei har smittet over på resten av laget, så vi har kommet bra ut av at han har kommet inn, sier han.

Uenige om avstanden
Bø og Hegle Svendsen er på bølgelengde når det gjelder mye, men verdien av de nevnte 75 verdenscuppoengene, er de uenige om.

- Det er litt for mange poeng opp, sånn jeg ser det, sier Hegle Svendsen.

- Det var noen som mente at jeg må vinne alle tre rennene mens han blir nummer syv i alle (i snitt, for å ta igjen forspranget, journ.anm), og det er i hvert fall lite sannsynlig at jeg vinner alle tre rennene. Jeg får bare nyte dette, så får vi se. Jeg er fornøyd med sesongen uansett, og det som skjer på slutten blir bare bonus, sier han.

Tarjei Bø er ikke fullt så sikker.

- Det er ikke så mange poeng, og det blir ikke avgjort før de siste løpene. Emil kan ta masse inn på de første konkurransene, så jeg får bare angripe og gjøre så godt jeg kan. Det blir jo en av oss norske som vinner mest sannsynlig, så vi får jo være fornøyde med det. Uansett vil sesongen være gull verdt for oss to, en verdenscupseier sammenlagt vil bare toppe kransekaka, sier han.

- Hvor mye betyr verdenscupen for deg?

- Den betyr veldig mye. Det er den jeg har prioritert etter jul, jeg satte jo opprinnelig VM litt i andre rekke, med tanke på oppladning og sånn. Men så traff jeg jo med toppformen der, og det kan jeg ikke akkurat klage over. Kunne jeg tatt verdenscupen i tillegg nå, så ville det bety at jeg har gjort alt riktig denne sesongen, sier Bø.

Verdenscupavslutningen åpner med sprint for begge kjønn i morgen, fortsetter med jaktstart lørdag, og ender med fellesstart søndag.