Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde håpet å være rundt den plasseringa

Petter Northug etter 61. plass i sesongåpninga.

LITT TUNG START: Petter Northug endte på 61. plass i sesongåpningen på Beitostølen, og hevdet etter løpet at det var omtrent der han ville være også.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LITT TUNG START: Petter Northug endte på 61. plass i sesongåpningen på Beitostølen, og hevdet etter løpet at det var omtrent der han ville være også. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Han luntet rundt løypa, og sånn sett ble det tidlig klart at Petter Northugs sesongåpning ikke kom til å lukte svidd i minusgradene på Beitostølen.

Etter en hel høst med sykdom og tre ukers høydetrening kom Northug hardt ned i lavlandet i dag. I mål ble Petter Northug nummer 61, nesten to og et halvt minutt etter vinneren, Martin Johnsrdu Sundby.

- Jeg fikk gode svar her, følte jeg traff greit teknisk og med det jeg jobba med. Det er bare farta som mangler, slo Northug fast etter løpet.

Ingen ambisjoner
Som en forklaring på den skrale plasseringen fortalte Petter om den lange sykdomsperioden, og det at han nesten ikke har hatt hardøkter siden i sommer. Landslagskollegene hans, som bekledde de øverste plassene på pallen, har hatt betydelig bedre treningsutbytte.

Og derfor siktet ikke Petter høyere i dag heller.

- Jeg hadde ingen ambisjoner om topp ti i dag, jeg hadde håpet at jeg skulle være rundt den plasseringa jeg var i dag, sier Northug.

Cupfinaleklar
I morgen er det femten kilometer klasissk på Beitostølen, og alt tyder på at Petter går den konkurransen også. Men det er først neste helg, i verdenscupåpinngen i finske Kuusamo, at han satser på å gå fort. I morgen sikter han seg inn på høye plasseringer, da også.

- Jeg håper å være der jeg er nå, ikke noe lenger ned i hvert fall, sier Northug.

- Er det et sjokk for kroppen å gå konkurranser etter den lange sykdomsperioden?

- Det kan være et sjokk, men jeg gikk ut i et tempo som gjorde at det ikke ble et sjokk, sier Petter til Dagbladet.

Nå planlegger han å gå sprinten på søndag også, selv om det egentlig er helt andre ting som opptar skikongen den dagen.

- Det viktigste er vel at Rosenborg vinner cupfinalen, ikke at jeg vinner sprinten.