Kristian Blummenfelt

Hadde helt annen drøm

Kristian Blummenfelt (28) kan takke seg selv for valget han gjorde som 14-åring. - Det er ikke akkurat de beste egenskapene for å lykkes på den fronten, sier OL-vinneren.

NORSK STJERNE: Kristian Blummenfelt drømte om å bli noe annet enn triatlonutøver. Foto: Leafilms
NORSK STJERNE: Kristian Blummenfelt drømte om å bli noe annet enn triatlonutøver. Foto: Leafilms Vis mer
Publisert

Det norske folk fikk for alvor øynene opp for triatlon-utøveren Kristian Blummenfelt da han knuste konkurrentene og løp inn til et sensasjonelt OL-gull i Tokyo.

Sist søndag kunne han igjen slippe jubelen løs da han ble tidenes første til å fullføre en Ironman-distanse på under 7 timer, da han løp inn til tiden 6:44:25. Bragden fant sted i tyske Dresden.

Onsdagen etter seieren møter Dagbladet ham for en prat.

Blummenfelt forteller at det ligger mange måneder med forberedelser bak prestasjonen sist søndag.

- Du må jo være Norges best trente mann? spør Dagbladet humoristisk.

- Det kommer an på hva du definerer som best trent, sier den ydmyke bergenseren, og ramser opp flere ting som ikke nødvendigvis er hans styrker, som for eksempel spenst og hurtighet, ifølge han selv. Men at han er på toppen blant dem med best kondisjon, tørr han å påstå.

SEIER: Kristian Blummenfelt vant løpet i Tyskland. Foto: AP
SEIER: Kristian Blummenfelt vant løpet i Tyskland. Foto: AP Vis mer

Ville bli keeper

Han sitter tilbaketrukket i en skobutikk i Oslo sentrum. Flere norske medier har møtt opp for å få noen ord med 28-åringen.

Selv om han i dag kan vise til ett OL-gull og flere internasjonale triumfer, tok det tid før han fant ut at det var triatlon han ville satse på. Ikke før han var 14 år, skjønte han hvilken vei han ville ta.

- Jeg starta med svømming og fotball. Drømmen var å bli fotballkeeper. Jeg var nok den mest utholdende fotballkeeperen som var, sier Blummenfelt og ler.

Han fortsetter:

- Dessverre får du ikke særlig utbytte av å ha god kondis som keeper, pluss at jeg er liten og lav. Det er ikke akkurat de beste egenskapene for å lykkes på den fronten. Jeg var generelt aktiv, og drev med svømming, løping og litt sykling. Siden jeg var 14 år har det bare vært fokus på triatlon.

- Har du tatt med deg fotballinteressen videre i livet?

- Nei, egentlig ikke. Jeg synes det er kult med mesterskap og den biten der, men jeg har ikke tid til å se alt som er av Premier League og Eliteserien, sier Blummenfelt.

REISEN TIL TOPPEN: Kristian Blummenfelt forteller sin historie. Video: Red Bull / Rødt Kort. Vis mer

VM på Hawaii

Han er hjemme i Norge en ukes tid før et høydeopphold i Frankrike venter. Der skal han ligge i hardtrening før han i oktober drar til VM på Hawaii.

- Det blir helt rått. Det er et ikonisk løp innen triatlon, og jeg gleder meg helt enormt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer