<strong>Har løsnet:</strong> Det har løsnet for Christian Gytkjær i Rosenborg. Torsdag senket han Viking med to mål i Stavanger. Nå setter Kåre Ingebrigtsen sin lit til at han skal sende Rosenborg til Europa League også Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Har løsnet: Det har løsnet for Christian Gytkjær i Rosenborg. Torsdag senket han Viking med to mål i Stavanger. Nå setter Kåre Ingebrigtsen sin lit til at han skal sende Rosenborg til Europa League også Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Hadde ikke følelse i føttene

Tippeligaens toppscorer Christian Gytkjær fikk treningssjokk da han kom til Rosenborg. Men nå bærer det frukter, og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier at det er dansken som skal skyte de til Europa League. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKING STADION (Dagbladet): Tippeligaens suverene toppscorer Christian Gytkjær er i storslag for tiden etter en tøff start på sin Rosenborg-karriere etter overgangen fra Haugesund foran sesongen.

Torsdag senket han Viking nærmest på egenhånd med sitt 12 og 13 seriemål for sesongen. Gytkjær står nå med fem mål på to kamper, og ti på de siste syv. For han er det ikke noen overraskelse at det nå har løsnet.

Hatt troen

- Jeg har hele tiden hatt troen, og har trent og trent på avslutninger. Jeg visste at jeg i lengden kom til å vinne på det, og det er deilig at det endelig gir resultater, sier en fornøyd danske til Dagbladet etter kampen.

Mot Lillestrøm i forrige runde scoret dansken ekte hattrick i første omgang, men mot Viking skulle det gå 73 minutter før han fikk hull på byllen. Innbytter Elbasan Rashani slo inn fra venstre og fant storscoreren foran målet.

Ti minutter senere var det Jonas Svensson som fikk slått en perfekt ball på foten til Gytkjær fra motsatt side, og dansken kunne gjøre det han gjør best for tiden - sette ballen i mål.

Sjokk

De første 12 kampene etter overgangen scoret han bare tre mål, og Gytkjær forteller om et treningssjokk etter at han kom til Rosenborg.

- Overgangen til Rosenborg var ekstremt tøff. Det var den tøffeste overgangen jeg har hatt fra en klubb til en annen. Det var en tung og hard treningshverdag, samtidig som det var en litt annen spissrolle enn det jeg hadde hatt tidligere. Så det var mye jeg måtte venne meg til, forteller han.

Selv om overgangen var tøff, vil han ikke selv si at han har slitt.

- Det har vært helt ok. Men jeg har alltid høye ambisjoner om å score masse mål, så det har egentlig bare handlet om at jeg har høye forventninger til meg selv, forteller dansken.

Ikke alene

Torsdag møter Rosenborg Austria Wien i en tøff bortekamp i kvalifiseringen til Europa League. Der setter kanskje mange trøndere sin lit til Gytkjær, men hovedpersonen selv er mer avmålt.

- Jeg kan ikke gjør det alene. Det går jo ikke an å drible elleve mann på egenhånd, flirer han.

- Vi har et fantastisk lag som presterer veldig godt for tiden, så forhåpentligvis er det flere enn meg vi kan sette vår lit til mot Austria Wien, sier han

- Hvorfor har det løsnet for deg nå?

- Medspillerne mine gjør meg god. Relasjonene oss i mellom begynner og løsne. Det nærmer seg noe veldig bra nå, så jeg gleder meg til fortsettelsen, sier en fornøyd danske.

Ingebrigtsen: - Klassespiss

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyd med sin danske dynamitt. Han har hele tiden ventet at det skulle løsne for spissen, og er ikke overrasket over at han gjør det såpass bra som han gjør det nå.

- For oss så har det handlet om å få han opp på det fysiske nivået, og ikke minst spille han opp til målsjanser. Får vi til det blir dette en kjempematch, og det ser ut som om det holder på å blomstre for fullt nå. Vi har aldri vært i tvil om at han har vært en klassespiss, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ifølge Ingebrigtsen fikk dansken treningssjokk da han kom til klubben.

- Han hadde ikke følelse i føttene etter starten. Men etter hvert ble det bedre, og nå er Gytkjær for alvor i ferd med å finne formen, sier han.

- Er det han som skal skyte dere til Europa League nå?

- Ja, svarer Ingebrigtsen kontant.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer