Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde ikke gått uten laget

Kong Edvald til topps i Tour of Britain.

STOR TOUR: Edvald Boasson Hagen sikret den gule trøya på siste etappe i Tour of Britain. Her i ferd med å ta sin tredje strake etappeseier.Foto:    SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird
STOR TOUR: Edvald Boasson Hagen sikret den gule trøya på siste etappe i Tour of Britain. Her i ferd med å ta sin tredje strake etappeseier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird Vis mer

||| (Dagbladet.no): Edvald Boasson Hagen tok sin andre seier i et flerdagersritt på kort tid da han sikret sammenlagttrøya i Tour of Britain i ettermiddag.

Den siste etappen ble unnagjort med ti runder i Londons gater, og tross gjentatte forsøk fra ryttere på å rykke unna, var nordmannen aldri i nærheten av å gi fra seg ledelsen i sammendraget.

— Det var en fin dag med godt vær og mange mennesker langs løypa. Jeg konsentrerte meg bare om å unngå uhell. Det gikk bra, sier Boasson Hagen til NTB.

- Jeg føler meg i fin form. Nå gjelder det bare å unngå sykdom i dagene som kommer.

Imponert Kjærgaard
- Det er fantastisk det Edvald gjør. Det er bare synd han ikke får noen rankingpoeng for det, sier landslagssjef Steffen Kjærgaard til Dagbladet.

- Det er vanskelig å vurdere hvor stort dette rittet er, i forhold til eksempelvis Spania Rundt er det lite. Men det er uansett imponerende, sier Kjærgaard.

Barloworld-rytter Michele Merlo vant spurten og etappen, mens Boasson Hagen er loggført som nummer 39 - på samme tid.

Boasson Hagen tok også poengtrøya i årets ritt, som han gjorde det i fjor. Dermed kan 22-åringen reise til VM i Sveits proppfull av selvtillit etter den fantastiske innsatsen på de britiske øyer.

— Det er tøft. Man sykler en time for fullt alene. Men det skal være hardt, sier Boasson Hagen.

— Man kan ikke forvente seg å vinne så mye. Det hadde ikke gått uten all den hjelpen jeg får fra laget, mener han.

Parademarsj
Tour of Britain har vært en enorm suksess for Edvald Boasson Hagen, som tok fire strake etappeseire fra mandag til torsdag denne uka.

22-åringen startet med spurtseier på den tredje etappen inn til Gretna Green, fulgte opp med ny seier på den fjerde, før han også overtok ledertrøya i rittet da han knuste konkurrentene på den femte etappen.

Torsdag kjørte han inn til sin fjerde seier på rad, denne gang uten det spurtopptrekket han hadde vært godt vant med til da. Unggutten har vist stor styrke som spurter i Touren i Storbritannia, både med og uten hjelp fra det gode Columbia-laget han ligger på hjul etter.

Det var også etter torsdagens etappe at Rabobank-rytter Laurens Ten Dam parafraserte Gary Lineker, og twitret: «Sykkel er en sport der en gjeng rytter stiller til start, før Edvald Boasson Hagen vinner til slutt. Det er ikke morsomt lenger».

I går vant ikke Boasson Hagen, men beholdt ledertrøya.

Outsider i VM
Suksessen kommer bare noen uker etter at Boasson Hagen tok sin første sammenlagtseier på ProTouren, da han gikk til topps i Benelux Rundt.

Kort etter var Edvald rangert som nummer tre i verden, og ble belønnet med en lukrativ kontrakt med det nystartede laget Team Sky, der også Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen skal heve lønn neste år.

Neste uke er det VM i Sveits, og etter innsatsen på de britiske øyer må Boasson Hagen tåle å bli regnet som en outsider til medalje både på fellesstarten og tempoetappen.

Diskusjonene går samtidig om det norske laget med blant andre Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen bør kjøre for Boasson Hagen som kaptein, men det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelse på dette.

— Det er vanskelig å si hva tempokonkurransen har å si for landeveisrittet mitt. Det kan slå begge veier, sier Boasson Hagen.

Søndag er han på plass i Sveits.

— Kanskje ruller jeg meg en liten tur da. Men det kan også bli en hel hviledag. Vi får se, sier han til NTB.

SJAMPIS: Boasson Hagen på toppen av pallen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird
SJAMPIS: Boasson Hagen på toppen av pallen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media