- Hadde ikke klart meg uten kona

Teitur Thordarson tror ikke han hadde klart seg gjennom den tøffeste perioden i høst uten kona Asdis Olafsdottir. De har vært kjærester siden Teitur fikk lyst på sykkelen hennes da de var seks år gamle.

- Jeg hadde ikke klart meg uten Asdis. Kona mi har vært like viktig som hun alltid har vært. Ja, du kan gjerne inkludere hele familien min. De har vært en fantastisk støtte, sier Teitur Thordarson..

Med vann i glassene feiret totalavholdsmannen Teitur og Asdis (Disa blant venner) en ny sesong for Brann i eliteserien.

- Jeg var så nervøs at jeg ikke turte se kampen. Det var altfor spennende. Møtte Teitur først etterpå, sier Asdis til Dagbladet.

Teitur innrømmer at høsten har vært på grensen av det han tåler.

- Det har gått innpå meg. Jeg har brukt mye krefter, men det har ikke vært helsefarlig.

Styre-støtte

Kona mener Teitur har en egen evne til å la ting prelle av seg.

- Han bryr seg ikke om det negative som skrives om ham. Det hadde vært verre hvis kritikken hadde kommet fra klubben. Heldigvis har styret støttet Teitur. Vi har begge hatt et tøft og vanskelig år, men vi var heldigvis forberedt på det. Nå er alt bare en lettelse, og vi ser fram til en lang ferie, sier Asdis.

- I den tøffeste perioden nå i høst har jeg og kona dratt til Oslo for å besøke barna våre (flyvertinnen Ester og piloten Olav) og barnebarnet mitt Balder (2). Det har vært viktig for meg, sier Teitur.

Og kanskje ikke helt uinteressant for Lyn-eier Atle Brynestad...

Øm og kjærlig

Hjemme i Bergen har Teitur senket skuldrene, koblet av fra fotballen og tenkt på andre ting. Asdis har tidligere beskrevet den hardkokte fotballtreneren som en øm og kjærlig far, som deler ut klemmer i øst og vest.

Bare en sjelden gang snakker han fotball med Asdis. Det skjer noen ganger at hun har noen synspunkter på fotball, men ikke selve kampene, det har hun ikke peiling på.

- Jeg kan ikke så mye om selve spillet. Men vi snakker litt om det som skjer rundt fotballen. Men som oftest snakker vi om ting utenom fotballen, og det setter Teitur stor pris på, sier Asdis.

Brann-trenerens kjærlighetshistorie er langt mer underholdende enn laget han trener.

- Jeg falt for sykkelen hennes, og brukte den som påskudd for å bli bedre kjent , sier Teitur.

Tidligere har han sagt dette om hjemstedet sitt Akranes:

- Akranes er kjent for tre ting. Et godt fotballag, pene damer og gode poteter.

Og gode poteter kan det som kjent bli mye moro av.

Gift i 31 år

19 år gamle, giftet de seg i 1971. Og har siden flyttet rundt som fotballnomader i Sverige, Norge, Frankrike, Sveits og Estland. Det har Teitur dårlig samvittighet for.

- Jeg har vært en stor egoist. Hun har ofret alt, og har ikke fått utøvd og utvikle noen av yrkene hun har vært interessert i. Jeg har faktisk ødelagt alle karrieremuligheter for henne. Vi har flyttet fryktelig mye, sier Teitur.

Asdis har tidligere jobbet innen handel og kontor. Hun har også utdannet seg til florist, men har stort sett vært hjemmeværende.

Halvveis på spøk, sier Teitur: - Hun må vel ut på arbeidsmarkedet om jeg blir arbeidsledig.

Får ingen garanti

I går hadde i alle fall ikke Teitur fått sparken. Han brukte dagen til å oppsummering med spillerne og en hel bråte intervjuer.

- Vi har lagt planer for neste sesong. Min avtale varer i to år til. Noe annet er ikke diskutert - i alle fall foreløpig, sier Teitur.

Leder i Brann ASA, Ivar Hanestad, sa i går til Bergensavisa at Teitur beholder jobben uansett. Men overfor dagbladet.no hevder Brann-direktør Bjørn Dahl at dette er misforstått.

- Ingenting er avtalt om det. Alle skal under lupen i evalueringen vi skal ha. Dette må gjøres på en skikkelig måte. Evalueringen skal være ferdig innen to uker.

Sjøl har ikke Teitur andre alternativer enn Brann.

- Jeg hører at det snakkes om andre klubber, men jeg har ikke fått en eneste henvendelse.

Ender det med sparken, kan Teitur i verste fall finne fram hammeren og saga. Før han dro fra Island, utdannet han seg til byggmester. Bare sånn i tilfelle...

FEIRET MED VANN: Med vann i glassene feiret totalavholdsmannen Teitur og Asdis (Disa blant venner) en ny sesong for Brann i eliteserien.