- Hadde ikke ledet uten Zlatan og Robinho

Milan-ledelsen nyter tabelltopp.

SULTER ETTER SERIEGULL: Det er sju år siden Milan vant serien. Nå er tiden overmoden for å detronisere Inter, mener visepresident Adriano Galliani. Foto:  (AP Photo/Felice Calabro')
SULTER ETTER SERIEGULL: Det er sju år siden Milan vant serien. Nå er tiden overmoden for å detronisere Inter, mener visepresident Adriano Galliani. Foto: (AP Photo/Felice Calabro')Vis mer

Milan-spillerne nyter fotballivets gode dager på toppen av serie A, men ledelsen minner om at slikt forplikter.

- Hadde det ikke vært for kjøpene av Zlatan Ibrahimovic og Robinho, hadde vi ikke vært på førsteplass. Nå er det vår plikt å holde på plassen helt til vi er ferdig med sesongen, slår visepresident Adriano Galliani fast.

Forrige helgs seier smakte ekstra godt for Milan. Ikke bare sikret den nok en uke med tabelltopp, men den kom over byrival og erkefiende Inter.

Typisk nok var det nettopp tidligere Inter-spiller Zlatan som avgjorde med et straffespark i 1-0-seieren.

- Selvtilliten vår er allerede veldig høy. Men seieren i derbyet ga oss ytterligere et løft, sier trener Massimiliano Allegri.

- Må tenke på serien
Til helgen venter kamp mot Fiorentina sent lørdag kveld. Det blir en ny stor utfordring. Fiorentina sliter i motbakke, men er på vei oppover etter forrige helgs seier.

Galliani mener mesterligaen er det største målet i år, men hentet seg fort inn igjen etter uttalelsen.

- Vi må tenke på hva fansen mener, og jeg tror at etter sju år, er det på tide at vi vinner serien, sier han.

I Inter-leiren er ikke stemningen like god. Laget er seks poeng bak byrivalen på toppen, noe som er uvant for det seiersvante laget fra motebyen. Etter at José Mourinho ble byttet ut med Rafael Benítez denne sesongen, har det gått dårligere.

Bitter og skuffet
En bitter og skuffet Inter-president, Massimo Moratti, utelukker imidlertid noen drastiske endringer. Han slår fast at Benitez har full støtte, men ryktene om at spanjolen kan få sparken fortsetter likevel å gå.

Helgens motstander bør være overkommelig for Inter. Chievo er motstanderen.

Lazio innehar tredjeplassen og skal måle krefter med Parma og kan faktisk ta over tabelltoppen om Milan snubler. Napoli og Juventus kjemper også hardt for å tette luken, og de møter henholdsvis Bologna og Genoa.

Tetstriden: 1) Milan 26 poeng (21-11 i målforskjell)

2) Lazio 25 (15-9)

3) Napoli 21 (18-13)

4) Juventus 20 (23-13)

5) Inter 20 (13-7).

(NTB)