BRENTE STRAFFE: Joe Cole har ikke helt funnet seg til rette på Anfield ennå. Mot Trabzonspor misbrukte han et straffespark, men serverte også Ryan Babel til det som skulle bli kampens eneste mål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ANDREW YATES.
BRENTE STRAFFE: Joe Cole har ikke helt funnet seg til rette på Anfield ennå. Mot Trabzonspor misbrukte han et straffespark, men serverte også Ryan Babel til det som skulle bli kampens eneste mål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ANDREW YATES.Vis mer

- Hadde ikke tatt en straffe siden jeg var 13

Da Joe Cole skulle forsøke seg foran The Kop, gikk det galt.

||| (Dagbladet): Liverpool - Trabzonsport 1-0.

Joe Cole fikk ikke akkurat noen drømmestart på Anfield-karrieren da han ble utvist i søndagens serieåpning mot Arsenal.

Torsdag fikk Liverpool-nykommeren en etterlengtet opptur da han spilte fram Ryan Babel til det som skulle bli kampens eneste scoring kort tid før pause i det første av to møter med Trabzonspor i Europa League-kvalifiseringen.

Likevel skulle Coles kveld bli av det bittersøte slaget da han misbrukte muligheten til å notere seg for sin første scoring for de røde fra straffemerket sju minutter etter pause.

Straffesparket, som ble tatt foran et forventningsfullt The Kop, var svakt plassert og ganske så lett å lese, selv om Trabzonspor-keeper Onur Kivrak var i overkant langt ute fra streken for å redde.

Cole, som etter eget utsagn ikke hadde tatt et straffespark siden tidlig i tenårene, tar ikke bommen alt for tungt.

- Jeg var vel rundt 13 år sist jeg tok straffe, og den scoret jeg på. Dette var et dårlig straffespark. Det var bestemt på forhånd at jeg skulle ta det, men man kan ikke dvele ved dette. Det var en dårlig straffe, men vi vant 1-0. Derfor tar jeg med meg det positive i det, understreker Cole overfor ITV 1, ifølge Sporting Life.

Sløste med sjansene
Cole var i rettferdighetens navn ikke alene om å være i det sløsende hjørnet. Både Sotiris Kyrgiakos, Lucas, Fernando Torres og Milan Jovanovic fikk alle gode muligheter i løpet av kampen.

Dermed ble med Babels ene scoring, som var det siste, og bortimot det eneste, som skjedde i en tam første omgang.

En misforståelse på midten hos Trabzonspor, førte til at Joe Cole kunne snappe opp ballen, sette fart framover og sende i vei en stikker til den hurtige nederlenderen på gjennomløp.

Alene med Kivrak gjorde Babel ingen feil og plasserte ballen godt utenfor keepers rekkevidde.

- Det er jobben min å skape mål, og det var godt å gjøre det for Ryan i kveld. Han er en strålende spiller. Jeg trives her, og synes selv at jeg har fått en grei start, sier Cole.

Trabzonspor hadde også en god mulighet til å få med seg et bortemål, men Pepe Reina, som hadde en marerittopplevelse på overtid mot Arsenal sist, var tilbake i det umedgjørlige hjørnet da han stoppet Umut Bulut med en enhåndsredning av ypperste merke.

Frisk Alanzinho
Dermed reiser Liverpool til returmøtet neste torsdag uten å ha sluppet inn bortemål, men med en ledelse som gjør at håpet om avansement også lever for tidligere Stabæk-favoritt Alanzionho og lagkameratene.

Alanzinho startet på benken hos gjestene fra Tyrkia, men kom inn etter 56 minutter. Den brasilianske teknikeren var et friskt pust, og Trabzonspor hadde sine beste perioder i kampen etter at han gjorde sin entre.