- Hadde ikke tatt frispark på åtte uker

Men Beckham følte at han ville score.

(Dagbladet.no): David Beckham fikk omsider sin første kamp fra start for LA Galaxy i natt. Han bar kapteinsbindet, skrudde inn 1-0 på klassisk frisparkvis og spilte fram Landon Donovan til 2-0.

Og dermed skrives det selvsagt side opp og nettside ned om målet i alle verdenshjørner. Det handler selvsagt mest om at Beckham «skrudde\'n» slik han er mest kjent for å gjøre fra 25 meters hold og i mål.

- Frisparket var det første jeg har tatt på åtte uker, så det var ganske deilig, sier Beckham til AP før han antyder at han kanskje er synsk:

- Jeg følte at jeg kom til å score så fort jeg hadde ballen i hendene.

Galaxy-keeper Joe Cannon, som løp tvers over banen for å gratulere kapteinen, føler også at det kan komme mer fra gullfoten.

- Fyren hadde ikke engang tatt frispark på trening. Tenk på hva som skjer når han kan begynne å spille og gjøre slike ting hver dag, sier han.

Lite entusiastisk Posh

Men mens lagkameratene løp over hele banen for å kaste seg om halsen på ektemannen, trakk fru Victoria Beckham ikke engang på smilebåndet.

BEHERSKET POSH: Victoria Beckham (sittende med solbriller) klapper høflig for ektemannens scoring, mens eldstesønnen Brooklyn (t.h.) feirer ellevilt med en kamerat. Foto: AP/Scanpix
BEHERSKET POSH: Victoria Beckham (sittende med solbriller) klapper høflig for ektemannens scoring, mens eldstesønnen Brooklyn (t.h.) feirer ellevilt med en kamerat. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Denne ferske observasjonen fra nattas forestilling i Sirkus Beckham omtales fyldig i nettutgaven til engelske Daily Mail under overskriften «Bored like Beckham».

Hun løftet bare hendene til noe hårfint mer enn en høflig applaus.

«Victorias bleke reaksjon sto i sterk kontrast til sønnen Brooklyn, som grep tak i en kamerat for å feire på typisk supportervis,» skriver avisa.

Fikk kapteinsbindet

Hovedpersonen selv var mest opptatt av å snakke om laget.

- Dette handlet ikke bare om mitt og Landons mål. Det var en eksepsjonell laginnsats, vi jobbet hardt som et lag, vi spilte tøft som et lag og vi vant som et lag, sa Beckham til tv-stasjonen Telefutura ifølge Bloomberg.

Han overtok kapteinsrollen fra Landon Donovan på sistnevntes eget initiativ dagen før kamp.

- Det gjør ham virkelig til en del av laget. David gjør en stor forskjell, og det handler ikke bare om målet. Det var et stort løft for alle. Vi var alle begeistret. Det var fint, sier den amerikanske landslagsspilleren.

- Hadde ikke tatt frispark på åtte uker

Beckham fikk gult kort etter 18 minutter for fellingen av Jamie Moreno. Etter 63 minutter ble han byttet ut, og den plagsomme ankelen som har utsatt startdebuten ble iset ned direkte.

- Jeg ventet ikke å vare en time. Det føltes bra, sier han til AP.

Svar på tiltale

Men først fikk han altså omsider gitt det amerikanske publikumet valuta for dollarene, etter at utålmodigheten hadde begynt å vises på bannere på tribunen: «Bench it like Beckham» (Sitt på benken som Beckham) og «David, velkommen til Amerika, hvor folk som deg får betalt for å gjøre ingenting».

- Jeg har hele tida sagt at folk må være tålmodige.

- Jeg måtte la ankelen få tid til å leges. Det var en skade, og det var ikke mye jeg kunne få gjort med det, forklarer han.

2-0-seieren mot DC United betyr at Beckhams LA Galaxy er klare for finalen i SuperLiga, der de møter de meksikanske mesterne CF Pachura, som slo ut Houston på straffer natt til i går.

LAGT PÅ IS: Beckham ble tatt av banen etter 63 minutter, og fikk umiddelbart en ispose på den vonde ankelen. Likevel var han fornøyd med hvordan beinet fungerte.
FØRSTE PÅ TO MÅNEDER: David Beckham hadde ikke skutt frispark på åtte uker før han prøvde i natt. Det så ikke ut til å være noe problem.