Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde ikke trodd jeg skulle stå her uten medalje nå

Northug overrasket over det magre medaljeutbyttet.

FIKK NYTT UTSTYR I GAVE: TV 2s Ernst A. Lersveen overrakte Petter Northug hjemmestrikkede truser på dagens pressemøte. Det ble møtt med et stort smil av skikongen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK NYTT UTSTYR I GAVE: TV 2s Ernst A. Lersveen overrakte Petter Northug hjemmestrikkede truser på dagens pressemøte. Det ble møtt med et stort smil av skikongen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): I morgentimene i dag ble det norske laget som skal gå søndagens femmil i OL presentert i utøverlandsbyen i Sotsji.

Som ventet skal Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Tord Asle Gjerdalen kjempe om medaljene for Norge.

Og før den siste sjansen til heder og ære er utbyttet til guttas distanselag magert så langt.

Stang ut Martin Johnsrud Sundbys bronsemedalje fra åpningsdistansen er beholdningen, og det er overraskende for laget som har dominert i verdenscupen i hele år.

- Det er små marginer mellom det og at Martin hadde vunnet den tremila, og vi hadde hatt gull på to stafetter. Da hadde vi stått her og pratet om noe helt annet, sier Petter Northug.

- Jeg føler vi har hatt litt stang ut her, fortsetter han.

Overrasket For med langvarig sykdom, har Northug selv gått maksimalt for en formtopp i OL. Det har han, om du ser på resultatlistene, ikke lykkes med så langt.

Og det overrasker ham selv også.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle stått her uten en medalje nå. Jeg trodde jo vi skulle vinne gull på stafetten med det laget vi har, sier Northug, men trøster seg med at han som regel lykkes på femmil i mesterskap.

Ender han utenfor pallen på søndag også, blir det første mesterskapet Northug ikke tar medalje i. Det er en nedtur han ikke vil forholde seg til før fasiten foreligger om to dager.

- Femmila er alltid den distansen som henger høyest. Jeg har alltid hatt mange oppturer på femil i mesterskap, så jeg satser på å få med meg en opptur på slutten her også, sier Northug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!