Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde ikke vært bedre om jeg trente mer

Jubilant Carew (30) tror heller han ville vært ulykkelig.

NORGES STØRSTE STJERNE: Men John Carew tror ikke nødvendigvis han ville vært enda bedre om han hadde terpet mer opp gjennom årene. - Hvis du ikke er lykkeliG, fordi du er for dedikert til fotball, vil det ikke gjøre deg til en bedre spiller, sier han. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
NORGES STØRSTE STJERNE: Men John Carew tror ikke nødvendigvis han ville vært enda bedre om han hadde terpet mer opp gjennom årene. - Hvis du ikke er lykkeliG, fordi du er for dedikert til fotball, vil det ikke gjøre deg til en bedre spiller, sier han. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Direkte 20.45: Følg Island - Norge i vårt livestudio

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Det er ikke etikette at jubilanter selv står for presangene, men forhåpentligvis markerer John Carew sin 30-årsdag i dag ved å senke Island på Reykjavik.

Et eventuelt Carew-mål vil i så fall være av den etterlengtede sorten.

Ikke siden Norge tapte 1-3 borte mot Montenegro 26. mars i fjor har han scoret for landslaget, selv om han riktignok ble snytt for et mål i forrige kamp mot Skottland.

Carew tar likevel den åtte kampers lange måltørken med stor ro - på samme måte som han tar livet med ro.

For Villa-spissen har aldri lagt skjul på at han er en livsnyter i tillegg til å være en meget god fotballspiller.

Skuslet bort sjansen?
« I talentet og letthetens navn har de skuslet bort muligheten til å være helt der oppe blant de store
», skrev Dagbladets kommentator Morten Pedersen i 2006 - og siktet til at spillere som Carew og Steffen Iversen kunne vært helt i verdenstoppen om de bare hadde giddet.

Carew selv har uttalt til Aftenposten at han kunne vært verdens beste spiss om han hadde terpet og vært like proff som Ole Gunnar Solskjær.

Men når Carew dagen før 30-årsjubileet skal oppsummere karrieren hittil tror like gjerne det kunne slått motsatt vei.

- Da hadde jeg ikke vært lykkelig. For det går utover andre ting, det er ikke sikkert du hadde blitt bedre selv om du var mer dedikert, du skal også kombinere det med å være lykkelig utenfor banen. Da får du resultater.  Hvis du ikke er lykkelig, fordi du er for dedikert til fotball, vil det ikke gjøre deg til en bedre spiller. Mer fotball ville ikke gagnet meg, sier Carew til Dagbladet.

Han ser ikke bort fra at han snarere ville vært en dårligere fotballspiller om han hadde tatt sporten mer alvorlig.

- Jeg er ikke sikker, men det kan hende. Hvis du er lykkelig utenfor banen er du alltid god på banen. Se på Sjevtsjenko — han var verdens beste spiss, og flyttet til et sted der han ikke trivdes. Nå er han ikke god nok for ligaen engang, sier Carew.

- Moden og roligere
Da en journalist vil vite hva som er den største forskjellen på å være 30 og 20 år,  kontrer Carew:

- Samme som deg, vel. Hvordan var det annerledes for deg?

- Jeg var litt mer sliten.

- Og?

- Litt gråere i håret.
 
- Og?

- Litt rundere ved magen.

- Men som menneske og person?

- Mer moden og roligere, kanskje.

- Yes! Jeg er akkurat det samme som deg, smiler Carew.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling