Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde ikke vært stolt om dama kom med blåveis annenhver dag

Klemetsen utdyper sitt syn på jenteboksing.

TROR DE FLESTE MANNFOLK ER ENIG: Ole Klemetsen har selv vært proffbokser, men sier han nå er kritisk til hele sporten, og da særlig profesjonell kvinneboksing. - Det er fint at de trener kampsport, men det finnes bedre ting enn boksing. Jeg synes ikke de skal stå og slå hverandre så blodet skvetter, sier han til Dagbladet. Foto: Ole C. H. Thomassen
TROR DE FLESTE MANNFOLK ER ENIG: Ole Klemetsen har selv vært proffbokser, men sier han nå er kritisk til hele sporten, og da særlig profesjonell kvinneboksing. - Det er fint at de trener kampsport, men det finnes bedre ting enn boksing. Jeg synes ikke de skal stå og slå hverandre så blodet skvetter, sier han til Dagbladet. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

|||(Dagbladet.no): Ole Klemetsen visste ikke hvilket vepsebol han tråkket på da han snakket om sitt syn på kvinneboksing til Bergensavisen.

I dag har den tidligere proffbokseren fått forstyrret oppladningen sin til premieren på «Skal vi danse», for mange har lurt på om Klemetsen virkelig mente at kvinner heller bør holde seg hjemme på kjøkkenet enn å stå i en boksering.

Brækhus har parert med å be siddisen overlate boksingen til henne, og heller konsentrere seg om om dansingen sin.

Det svaret har Klemetsen sans for.

- Det synes jeg er godt sagt. Jeg har alltid prøvd å være maskulin, men nå er jeg på dansegulvet, og om noen mener det passer godt, så tar jeg den. Jeg skal innrømme at jeg forsøker å få fram min feminine side, så må Brækhus gjerne mene det er morsomt, sier Klemetsen til Dagbladet.

- Litt mannssjåvinist

Han føler saken ikke ble riktig framstilt av Bergensavisen.

- Proffboksing er en jævla rå sport, den råeste som finnes. Jeg vet dette bedre enn noen andre. Jeg er ikke for kvinneboksing, men heller ikke for herreboksing i profesjonell sammenheng, sier Klemetsen.

- Jeg fikk spørsmål om jeg var for kvinneboksing, og deretter om jeg mente de heller hørte hjemme på kjøkkenet. Da svarte jeg at hvis jentene var flinke på kjøkkenet, var det en bedre plass å være enn i bokseringen.

- Tror du folk ser på deg som en mannssjåvinist?

RESPEKTERER BRÆKHUS:  - Jeg ønsker henne lykke til med kampen på lørdag, jeg er stolt av av henne, sier Klemetsen. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
RESPEKTERER BRÆKHUS: - Jeg ønsker henne lykke til med kampen på lørdag, jeg er stolt av av henne, sier Klemetsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Jeg kan stå ved at jeg er litt mannssjåvinist. For jeg har drevet med dette i alle år, det er et jævla tøft game, og jeg unnder nesten ingen å være oppi det. Det har ikke med boksingen å gjøre, det har med alt rundt å gjøre. For det er så mye kjeltringer i gamet. Vi ble lurt fra dag én av alt og alle, og måtte lære alt fra scratch.

- Men tror du kvinner er dårligere skikket til å takle det?

- Kanskje tvert om, det kan hende damene er tøffere enn oss der, og har mer bein i nesa enn oss. Men jeg synes ikke det er noe pent at de denger løs på hverandre, uavhengig av hvor gode de er.

Har respekt for Brækhus

Klemetsen understreker at han er positiv til Brækhus, og at utspillet ikke var ment som noe personlig angrep på henne.

- Hun er jo verdensmester, det er fantastisk. Jeg synes det står stor respekt av henne. Jeg ønsker henne lykke til med kampen på lørdag, jeg er stolt av av henne, sier han.

Men det forandrer altså ikke på det faktum at han på prinsipielt grunnlag er mot kvinneboksing.

- Jeg har vel de fleste mannfolks støtte på akkurat det. Hadde min kjæreste kommet hjem med blåveis annenhver dag, ville jeg ikke vært stolt av det. Jeg er veldig opptatt av min kjæreste og mitt nyfødte barn, min søster og alle damene rundt meg. Det er fint at de trener kampsport, men det finnes bedre ting enn boksing. Jeg synes ikke de skal stå og slå hverandre så blodet skvetter.

- Jeg har min gamle fars tro på at damene skal ta seg flott ut. Ikke at de skal være maskuline og gå rundt med blåveiser og blod i nesa. Det er mitt syn på damene. Hvem som helst kan si at jeg er gammeldags, men det er mitt syn, sier han.

- Sultet foran brødboksen

DELTAKER I SKAL VI DANSE: - Det passer litt dårlig med negativ reklame, medgir Ole Klemetsen. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
DELTAKER I SKAL VI DANSE: - Det passer litt dårlig med negativ reklame, medgir Ole Klemetsen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer

Mamma Wenche Klemetsen forstår godt at sønnen sier kvinner bør holde seg på kjøkkenet framfor å driste seg ut i noen boksering.

- Ole har hatt en hjemmeværende mamma, og er veldig godt vant. Han tror sikkert at det skal være sånn. Jeg er nokså gammeldags selv, og om ting hadde ligget til rette for at mødrene kunne få være hjemme, sånn som før i tida, så hadde det sikkert vært mye mer ro rundt dette, sier hun til Dagbladet.

Selv var hun hjemmeværende da sønnen og hennes avdøde ektemann John reiste verden rundt, og la ting til rette etter beste evne.

- De har ikke tid til sånt i dag, de stakkarene som skal i jobb. Alt er lagt opp til at de må på jobb enten de vil eller ei, mener hun.

- Hva synes du om mannfolk som hjelper til på kjøkkenet og ellers i huset?

- Det er grisekjekt hvis mennene hjelper til, for all del. Men jeg har ikke vært vant med det. Min mann sultet foran brødboksen, han visste ikke engang hvor den var hen. Jeg stortrivdes med det, jeg var ikke gift med noen A4-mann. Det samme gjaldt for Ole. Han kunne lage varme smørbrød, men det var ikke mer heller. Han er bedre på Kina-restaurant, der har han lagt ned en formue, sier hun.

MAMMA FORSVARER OLE: Wenche Klemetsen sier at sønnen er veldig godt vant. Foto: KEITH HAMMET
MAMMA FORSVARER OLE: Wenche Klemetsen sier at sønnen er veldig godt vant. Foto: KEITH HAMMET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling