FÅR SKRYT: Edvald Boasson Hagen angrep på den siste kilometeren i Milano-Sanremo, men da Greg Van Avermaet fulgte, hadde nordmannen spilt sin sjanse. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FÅR SKRYT: Edvald Boasson Hagen angrep på den siste kilometeren i Milano-Sanremo, men da Greg Van Avermaet fulgte, hadde nordmannen spilt sin sjanse. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

- Hadde ikke Van Avermaet gått etter, kunne vi feiret seier nå

Boasson Hagen får skryt etter sent angrep.

SANREMO (procycling.no): Innbitt, årvåken og nære seieren.

Før start fortalte BMC-direktør Jim Ochowicz oss at Edvald Boasson Hagen visket ut «dark horse»-stempelet allerede måneder i forveien av Sanremo.

Med sitt angrep rett før kilometersmerket markerte han at det var «all or nothing» i årets første monument.

- Jeg gratulerte ham for å være modig og gi det et forsøk. Det er ingenting som er verre for en rytter enn å lure på hva som hadde skjedd om man gjorde det og det. Det er lett å være etterpåklok når det ikke fungerte, men om Van Avermaet ikke hadde gått etter ham, kunne vi feiret Milano-Sanremo-seier nå, sier Dimension Datas klassikersjef, Roger Hammond, til procycling.no.

- Du har bare ett skudd på børsa
Og ganske riktig var det en særdeles aktsom belgier som takket for sist etter forrige tango i Richmond.

BMC-rytteren understreket da også poenget til Ochowicz: Lysluggen var en markert rytter allerede ved starten ved Castello Sforezsco i Milano.

Kurt Asle Arvesen kommenterte rittet for Max. Han gir følgende analyse av forsøket fra sin tidligere lagkompis i Sky:

- Jeg synes det står respekt av det, og han gjorde rett i å prøve. Han lå bra posisjonert hele veien, og brukte ikke mye krefter. Edvald virket solid og sterk. Han lot andre jakte (Michal) Kwiatkowski, og andre angrep. Nede på flata ventet han litt. Han så at de argeste spurterne var i ferd med å få kontakt. Det var litt nøling og sprekker i feltet bakover. Da angriper Edvald, og egentlig er det bare litt uheldig at Greg Van Avermaet er så observant.

- Hvor mye ødelegger det at han tar hjulet til Edvald der?

- Da er det egentlig over med en gang, selv om han fortsetter å prøve helt inn på oppløpet. Det er bare ett skudd i den børsa der, påpeker eresfjordingen.

Les også: - I dag bommet vi, dessverre

- Var her for å vinne
Nedover siste passasje av Via Roma ble nordmannen selv mat for at vepsebol av spurtere.

En plassering på 20-tallet ble ubetydelig i et ritt han gikk for å vinne.

- Han så seg rundt og tok en avgjørelse. Den var basert på at Fernando Gaviria, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare og Alexander Kristoff alle hang med. Vi er her for å vinne Milano-Sanremo, og det var det vi forsøkte å gjøre. Det var et godt forsøk, mener Hammond.

Den tidligere lagkompisen til Thor Hushovd i Cervélo TestTeam skryter voldsomt av innsatsen til 28-åringen så langt i sesongen.

- Han har tatt et nytt steg, og det selv om nivået han lå på fra før allerede var høyt.

Les også: Edvalds langspurt holdt ikke inn i Sanremo

Fire nye muligheter
Dimension Data har varslet kontraktsforhandlinger med Boasson Hagen i etterkant av Paris-Roubaix.

De to neste monumentene er de to han egentlig sikter mot - selv om han svært gjerne også hadde smakt champagnen i Sanremo.

Rudsbygdingen reiste hjem fra Nice allerede i kveld, men er tilbake i Belgia i midten av neste uke. Da venter E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Deretter kan det bli aktuelt å forhandle veien videre.

- Selvsagt ønsker alle å ha Edvald som en del av klassikerlaget sitt, men for oss handler det om mer enn det. Vi mener han er en flott rytter å ha på laget, men en flott personlighet. At han i tillegg presterer, ser vi mer på som en bonus, formidler Hammond.

PS: Boasson Hagen ble til slutt nummer 26 i Sanremo. Det var for øvrig andre gang han satt med i rittets finale. I fjor ble han nummer 10.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!