TIL TOPPS IGJEN: Edvald Boasson Hagen vant også den tredje etappen i Tour of Oman onsdag. Foto: EPA/IAN LANGSDON
TIL TOPPS IGJEN: Edvald Boasson Hagen vant også den tredje etappen i Tour of Oman onsdag. Foto: EPA/IAN LANGSDONVis mer

- Hadde ikke ventet at jeg skulle slå Cancellara

Edvald knuste verdensmesteren i Oman.

|||

Edvald Boasson Hagen knuste den regjerende tempoverdensmesteren Fabio Cancellara og vant fredagens avsluttende etappe av rittet Tour of Oman.

Boasson Hagen kjørte den 18,6 kilometer lange etappen på 25.58 minutter og slo sveitseren Cancellara med hele 17 sekunder på 2.-plassen.

Cancellaras 2.-plass var likevel nok til at han vant rittet sammenlagt.

- Jeg har ikke slitt så mye på en tempoetappe på lang, lang tid. Det var tyngre og vondere enn da jeg ble verdensmester i fjor, sa Cancellara ifølge Cyclingnews.com.

Boasson Hagens pangtempo førte ham opp til 2.-plass sammenlagt.

— Det var en hard tempo med mye bakker i starten. Cancellara var nok i bedre form da han vant VM, konstaterte Edvald Boasson Hagen overfor NTB.

Boasson Hagens pangtempo førte ham opp til 2.-plass sammenlagt, 28 sekunder bak Cancellara. Han vant også kampen om poengtrøya og ble beste unge rytter. Boasson Hagen vant også den 3. etappen av rittet. Team Sky ble beste lag.

— Jeg er godt fornøyd og hadde ikke ventet at jeg skulle slå Cancellara. Det gjorde det ekstra gromt. Jeg passerte mange og klatret til 2.-plass sammenlagt også, sa gudbrandsdølen.

Nordmannen har gjennomført to ritt på to uker. Det startet med seier i Dubai og sluttet med seier i Oman.

— Jeg er ganske sliten, men synes at jeg har klart meg bra. Dette viser at jeg er godt trent. Det har vært to gode uker for meg, sa Boasson Hagen til NTB.

Boasson Hagens lagkamerat Lars Petter Norhaug kom inn til 44.-plass fredag. Gabriel Rasch (Cervelo) ble nummer 76 og Alexander Kristoff (BMC) nummer 109.


(NTB)

TEMPO-MESTER: Fabian Cancellara vinner de fleste tempoetappene han stiller opp i, men ikke i dag. Foto: AFP/KARIM JAAFAR
TEMPO-MESTER: Fabian Cancellara vinner de fleste tempoetappene han stiller opp i, men ikke i dag. Foto: AFP/KARIM JAAFAR Vis mer