- Hadde ingenting med form å gjøre

Svartedal vant, men er fortsatt usikker.

(Dagbladet.no): - JAAAAAA, brølte Jens Arne Svartedal etter å ha krysset målstreken som førstemann på dagens sprint i Otepää.

Seiersbrølet var trolig mest et uttrykk for lettelse - for Jens Arne Svartedal har ikke vært seg selv den siste tiden.

I NM nylig havnet han på en sjokkerende svak 27. plass på jaktstarten. Etterpå var han fortvilet og forvirret.

- Dette er helt merkelig. Og jeg aner virkelig ikke hva som ikke stemmer, sa Svartedal.

I dag lystret endelig kroppen igjen. Ingen i finaleheatet kunne matche det siste giret til nordmannen, som vant foran russiske Vassilij Rotsjev og amerikanske Torin Koos.

Dermed fikk han bekreftelsen han trengte på at formen er i anmarsj foran VM i Sapporo. Trodde i hvert fall de fleste - men ikke Svartedal flest.

- I sprint er det 70 prosent hode og 30 prosent bein. I distanserenn er det motsatt. Dette hadde ingenting med form å gjøre, det handlet om evner. I sprint har jeg kapasitet, og jeg gir meg ikke før den feite dama synger, sier Svartedal til NTB.

- Distanseformen skulle helst vært mye bedre. Jeg håper at det kan komme seg opp til nivået jeg var på i november. Jeg har mye å gå på. Spesielt i distanserenn. Jeg begynner å få dårlig tid, sier han.

LETTELSE: Jens Arne Svartedal har slitt i motbakke, men fikk bekreftelsen han trengte da han gikk til topps på sprinten i dag. Foto: SCANPIX
LETTELSE: Jens Arne Svartedal har slitt i motbakke, men fikk bekreftelsen han trengte da han gikk til topps på sprinten i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Simen Østensen var også i finalen, men var uheldig og falt fra tetkampen tidlig.

Trond Iversen endte sist i mennenes B-finale og ble nummer 12. Jon Kristian Dahl, Tor Arne Hetland, Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad ble utslått i kvartfinalene. Eldar Rønning ble nummer 34 og gikk ikke videre fra kvalifiseringen, mens Odd-Bjørn Hjelmeset sto over rennet på grunn av kulde.

- Hadde ingenting med form å gjøre