JULEFESTBREMS:  Henning Berg har hatt nok av utfordringer på banen siden han tok over Blackburn. Nå får han utenomsportslige også. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
JULEFESTBREMS: Henning Berg har hatt nok av utfordringer på banen siden han tok over Blackburn. Nå får han utenomsportslige også. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

- Hadde jeg danset og festet i den situasjonen vi er i, ville det ikke sett heldig ut

«Julefestbremsen» Henning Berg til Dagbladet.

(Dagbladet:) Henning Berg har vært manager for Blackburn i seks uker. Tilværelsen har ikke vært noen dans på klubbens logo-roser:

Det er bare blitt én seier på ni Championship-kamper siden den tidligere norske landslagskapteinen tok over styringa.

Og i dag sprakk nyheten om at Berg hadde forlatt scenen på klubbens julebord mandag kveld - fordi han ikke ønsket å være et underholdningsinnslag foran alle andre.

Ifølge Daily Mail ble Henning Berg bedt om å ta på seg en julestrømpe på hodet, deretter en Michael Jackson-parykk, og han ble spurt om å danse på scenen.

Visste ikke om planen
Det ville slett ikke Berg, som istedet forlot scenen og satte seg tilbake ved bordet sitt, som det framgikk av pressemeldingen som ble publisert på klubbens hjemmeside i formiddag.

Overfor Dagbladet bekrefter Berg at han helst ville hatt det hele ugjort.

- Hadde du gått opp på den scenen om du visste hva som kom?

- Nei, du kan si det sånn. Jeg visste selvsagt ikke hva som var planen, sier Berg til Dagbladet.

- Burde klubben unngått at du kom i den situasjonen?

- Nja. Jeg vet ikke hvor mye det ble tenkt igjennom på forhånd.

Motsatt ville vært verre
Berg ønsker ikke å bekrefte påstandene om at han ble bedt om å ta på seg strømpe og parykk. Han henviser til pressemeldingen Blackburn offentliggjorde tidligere i dag.

- Hvis du hadde deltatt på det du ble bedt om, hvordan tror du de britiske tabloidene hadde framstilt det da?

- Det hadde blitt mye verre, svarer Berg.

- Hvis jeg hadde stått og danset og festet i den situasjonen klubben er i, så ville det ikke sett heldig ut. Nå som det er blitt en sak, har jeg ikke annet valg enn å håndtere den. Selv om jeg skulle sett at det ikke var sånn.